Annons

Annons

Hoist Finance söker junior bolagsjurist med stort driv

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 

Vill du få chansen att arbeta som intern bolagsjurist redan i början av din karriär? Tycker du att finansbranschen känns spännande och vill arbeta i en dynamisk miljö i en sammansvetsad arbetsgrupp som hjälper och stöder varandra? Då har du ett gyllene tillfälle på juristavdelningen på Hoist Finance!

Hoist Finance är en nära samarbetspartner till internationella banker och finansiella institut och är ett kreditmarknadsbolag med tillstånd från Finansinspektionen. Till Hoist Finance juristavdelning söker vi nu en junior bolagsjurist som vill utvecklas hos oss!

Arbetsbeskrivning

Juristavdelningen hanterar de flesta olika juridiska frågeställningar som uppkommer i verksamheten och du kommer att arbeta med erfarna kollegor och ge kvalificerat juridiskt stöd till verksamheten och stabsfunktionerna inom olika områden så såsom bankrätt, kommersiella avtal, aktiemarknadsrätt, bolagsrätt och arbete med bolagsstyrningsfrågor. Du kommer att tillhöra ett lokalt team på fyra jurister och ett europeiskt team på ca 15 jurister.

Typiska arbetsuppgifter kan inkludera att:

  • Upprätta, granska och förhandla kommersiella avtal
  • Sköta korrespondens med Finansinspektionen, börsen och andra relevanta myndigheter och aktörer
  • Hantera kontakter med externa juridiska rådgivare
  • Fungera som juridisk rådgivare för HoistSpar som är Hoist Finance inlåningsverksamhet i Sverige
  • Aktivt arbeta och stödja verksamheten i övriga legala frågor som kan uppkomma och tillsammans med kollegorna på juristavdelningen arbeta för att utveckla den legala funktionen
  • Assistera, hantera och administrera styrelse- och andra bolagsstyrningsfrågor.

Vem är du?

Vi söker dig som har en svensk eller utländsk juristexamen och goda allmänjuridiska kunskaper. Vi ser att du har 1 till 3 års erfarenhet, helst från liknande arbete inom annan finansiell verksamhet, affärsjuridisk byrå eller liknande verksamhet. Som person är du strukturerad, ambitiös, resultatinriktad och driven att lära dig mer och utvecklas. Du är också en proaktiv person som tycker om att bygga relationer och är flytande på både svenska och engelska. Vi arbetar nära varandra och vill gärna att du skall vara en lagspelare och kunna leverera under pressade förhållanden. Du förväntas hantera dina arbetsuppgifter med stor energi och eget ägarskap.

Du erbjuds

Detta är ett unikt tillfälle där du som junior jurist får möjligheten att utvecklas i en bolagsjuristroll! Du kommer att arbeta i en stimulerande arbetsmiljö och få möjlighet till en brant inlärningskurva med stöd från erfarna och motiverade kollegor. Du kommer att få arbeta brett med juridik i ärenden och projekt i en internationell, expansiv och dynamisk organisation i finansbranschen med stora möjligheter till personlig och professionell utveckling.

Vi värdesätter vår personal och tillämpar en generös personalpolitik. Balans mellan arbete och fritid är för oss en självklarhet. För oss är det viktigt att trivas på jobbet, vi har en familjär stämning och högt i tak.

Du kommer att sitta med juristavdelningen i moderna lokaler på Hoist Finance huvudkontor mitt i Stockholm city.

Ansökan

Denna rekryteringsprocess hanteras av Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan på engelska så snart som möjligt via www.jurek.se, vi tar inte emot ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

About us

Hoist Finance is a trusted debt restructuring partner to international banks and financial institutions. We are specialised in serving banks in handling non-performing loans, and supporting individuals in becoming debt free.

Through expertise and rigorous compliance we earn the banks´ trust. Through respect, honesty and fairness we earn the trust of our customers.
 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Elvung