Annons

Annons

Head of Legal Funnel

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 

Om verksamheten

Funnel är ett snabbväxande teknikbolag med huvudkontor i Stockholm. Företaget har 80 anställda varav 20 på det amerikanska kontoret i Boston. Företaget bygger en dataplattform som hjälper företag att sammanställa sin marknadsföringsdata. Mer och mer marknadsföring blir digital vilket innebär en stor omställning för marknadsföringsavdelningar som behöver bli mer analytiska och datadrivna. Resultatet är en snabbt växande global marknad för Funnel och företaget hjälper redan många av världens största annonsörer med att sammanställa sin data. Funnel lägger stor vikt på sin företagskultur med fokus på samarbete och kontinuerligt lärande. Företaget är finansierat av några av Europas största riskkapitalbolag.

Funnel söker nu en Head of Legal till huvudkontoret i Stockholm. I september 2019 flyttar man till nya och moderna lokaler på Klarabergsgatan i centrala Stockholm. Du rapporterar till bolagets VD.

Arbetsbeskrivning

Som bolagets första Head of Legal kommer du få sätta upp en juristfunktion med ansvar för bolagets samtliga legala frågeställningar. Då bolaget har verksamhet i USA omfattar rollen förutom Europa även USA. Rollen är bred och du förväntas arbeta nära verksamheten och ledningen. Förutom att du arbetar operativt med de frågor som löpande dyker upp är du också med och utformar rutiner för hur bolaget ska hantera sina risker och säkerställa relevant risknivå och legalt stöd.

I rollen ingår i huvudsak följande fyra områden:

  • Commercial: Här ligger fokus på upprättande och förhandling av avtal, framför allt kundavtal.
  • Compliance: Säkerställa att bolaget är compliant med yttre regelverk.
  • Corporate: Bistå med stöd vid externt tillskott av kapital och andra bolagsrättsliga frågor.
  • Övriga juridiska frågeställningar: Tex arbetsrätt och immaterialrätt

Då rollen är ny finns ett upparbetat nätverk av externa advokatbyråer som idag hanterar den legala rådgivningen till bolaget. I rollen ligger ett ansvar för att sköta upphandlingen och koordineringen av dessa tjänster.

Vem är du?

Vi söker dig som efter juristexamen har arbetat minst sex år på bolag och/eller advokatbyrå. Du har en bred affärsjuridisk kompetens gärna med särskild erfarenhet av att upprätta och förhandla avtal. Erfarenhet från snabbväxande internationella bolag är meriterande. För att lyckas i denna roll bör du vara intresserad av att bygga en modern juridisk funktion och arbeta med de senaste systemen och verktygen. Du motiveras av att arbeta i en entreprenöriell miljö som präglas av högt tempo och en ambition att växa. Du är van att arbeta självständigt och du trivs med ansvar. Samtidigt är du teamorienterad och har en stor samarbetsförmåga. Funnel lägger stor vikt till sin företagskultur och präglas av en "vi-känsla", där man arbetar tillsammans för att uppnå gemensamma mål. Att du är prestigelös och sätter laget framför jaget är därför en självklarhet. Då bolaget har en stark internationell prägel arbetar du obehindrat på förutom svenska även engelska.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig en central och utmanande roll inom företaget med många kontaktytor både internt och externt. Du får en unik möjlighet att bygga upp en juristfunktion och är du rätt person har du en brant utvecklingskurva där din roll växer i takt med bolaget.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Funnel med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.
 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85
helena.woodcock@jurek.se