Annons

Annons

Handlingskraftig bolagsjurist till Movestic

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
Kontaktinformation: 

Vi på Movestic Liv & Pension erbjuder konkurrenskraftiga finansiella produkter och proaktiva tjänster inom tjänstepension, långsiktigt sparande och försäkringar för livet och hälsan. Med en hög förändringstakt och tydligt fokus på dagens såväl som framtidens digitala möjligheter och kanaler gör vi våra produkter och tjänster enkla, tillgängliga och individuellt anpassade. Med höga ambitioner inom fortsatt produkt- och tjänsteutveckling samt ökad digitalisering söker vi nu en handlingskraftig bolagsjurist.

I denna roll tillhör du Juridikavdelningen som i dagsläget består av ett sammansvetsat team om fyra jurister. Utöver livförsäkringsverksamheten har Movestic även ett värdepappersbolag samt ett fondbolag. Du kommer att arbeta självständigt i affärsnära juridiska frågor med tyngdpunkt i livförsäkringsverksamheten. Arbetet innefattar exempelvis att implementera ny lagstiftning, upprätta och tolka avtal av olika slag, stötta verksamheten i löpande juridiska frågor inbegripet risk- och skadehanteringsfrågor, hantera bolagsformalia samt ha kontakt med olika myndigheter och branschorganisationer. Ett område som du kommer att få särskild tyngdpunkt inom är att skriva, granska och tolka produktvillkor och försäkringsavtal. Då ett stort digitaliseringsarbete pågår inom verksamheten kommer du även att delta i detta arbete och hantera frågor om GDPR, cybersäkerhet och molnlösningar. Du arbetar nära många avdelningar inom vår verksamhet och har tät kontakt med ledningspersoner, affärsområdeschefer och produktchefer. Vi arbetar nära de som ska fatta beslut och beslutsvägarna är korta.

Chefsjurist på bolaget är Lina Jankler. I denna process har vi löpande urval, har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta HR-specialist Katarina Sörqvist: katarina.sorqvist@movestic.se 

Kvalifikationer

Vi söker dig med en jur. kand eller juristexamen och som är vetgirig med ett starkt inre driv. Med en utpräglad problemlösningsförmåga driver du din egen kunskapsutveckling och är inte rädd för att testa nya saker. Vi tror att du trivs när du får ta mycket ansvar och nu är nyfiken på att ta ett nästa kliv där du får arbeta brett och vara med från början till slut. Inte minst är det viktigt att du är en lagspelare som tror på tillsammans.  

Du har minst tre års erfarenhet av försäkringsjuridiskt arbete och är bekväm med frågor gällande försäkringsvillkor och försäkringsavtal, produktvillkor och produkter samt har kunskap om de regelverk som styr vår verksamhet. Det är meriterande om du är tingsmeriterad.