Annons

Annons

Handelsbanken Capital Markets söker finansieringsjurist

Sista ansökningsdatum: 
19 juli 2019
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 

Handelsbanken Capital Markets omfattar affärsområdena Pension & Trygghet, Markets, Asset Management samt Handelsbanken International. Vi har ett internationellt kontorsnätverk utanför bankens hemmamarknader och samordnar produkter, tjänster och experter världen över. Handelsbanken Capital Markets är en integrerad del av Handelsbanken och har cirka 1 000 anställda i mer än 20 länder.

Handelsbanken Capital Markets söker nu en jurist till avdelningen Debt Capital Markets (DCM). DCM består idag av cirka 45 medarbetare i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Holland och England. Inom avdelningen arbetar vi med rådgivning och strukturering av olika former av stora och strukturerade finansieringslösningar framförallt för våra kunder i bankens hemmamarknader vilket bland annat inkluderar företagsfinansiering, fastighetsfinansiering, finansiering till offentliga aktörer och finansiella institut. Vi arbetar med finansieringsprodukter inom såväl bankfinansiering som skuldkapitalmarknaden.

Vi söker nu en medarbetare till gruppen Legal and Transaction Management (LTM) i Stockholm. LTM består idag av åtta medarbetare i Stockholm, en medarbetare i Oslo och en medarbetare i London. Gruppens ansvarsområden är främst att stödja affärsansvariga inom DCM i legala frågeställningar samt att ansvara för dokumentationsprocessen vid genomförandet av finansieringstransaktioner. LTM:s arbete ingår som en integrerad del av DCM:s rådgivning och projekthantering. Arbetet innebär bland annat att upprätta, granska och förhandla avtal, rådge kring strukturfrågor samt att hålla i kontakter med externa jurister, bankens centrala juristavdelning och andra banker.

För att lyckas i rollen tror vi att du har lätt för att samarbeta och knyta kontakter, är flexibel och gillar att ha ordning och reda omkring dig. Vidare har du en utvecklad förmåga att utforma juridiska avtal och en analytisk läggning som innebär att du kan identifiera problem och presentera lämpliga lösningar. Du har en medvetenhet om affärsrisker och gör din röst hörd i sådana sammanhang. Det är viktigt att du är en lagspelare med en stark egen drivkraft.

Vi söker en medarbetare med juristexamen som har ett stort intresse av finansiering. Du är noggrann, affärsorienterad och har samtidigt förmåga att kunna leverera resultat och driva projektarbete. Du har åtminstone ett par års erfarenhet av bank- och finansieringsjuridik, företrädesvis från advokatbyrå eller en juridisk enhet inom bank. Även sökanden med längre erfarenhet välkomnas då rollen kommer anpassas efter rätt kandidat. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att lösa juridiska problemställningar som aktualiseras i problemkrediter och vid verkställande av säkerheter och omstruktureringar. Du behärskar engelska obehindrat i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan senast 19 juli. Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Kontaktpersoner:

Anders Torssander, Head of LTM, anto26@handelsbanken.se