Snabbfakta

Sista ansökningsdag

20 november 2020

Ort

Stockholm

Har du frågor om tjänsten?

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta CFO Jonas Ahlberg på jonas.ahlberg@savelend.se

Till FinTech-bolaget Savelend söker vi nu en Group Financial Controller. Du kommer  att arbeta med inrapportering från dotterbolag, analys, konsolidering, bokslutsarbete samt intern rapportering. Den löpande redovisningen är i dagsläget outsourcad till redovisningsbyrå. Som Group Financial Controller kommer du att rapportera till företagets CFO och ha ett tätt samarbete med övriga medarbetare i management. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm.

Du kommer att arbeta med hela vår redovisningsprocess, däribland:

  • Koncern- och bolagsredovisning enligt IFRS
  • Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolagen
  • Ansvarig för redovisning av dotterbolag
  • Drivande i Savelend månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Framtagande av relevant IR-underlag
  • Ansvarig i kontakt med revisorer och redovisningsbyrå

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har relevant ekonomexamen samt minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Idag är du troligen revisor på någon av de större byråerna eller arbetar med koncernredovisning på ett större bolag. Du kan även arbeta med kvalificerad redovisning då gärna rapporterande till en koncernmoder med IFRS som regelverk. Ett visst systemansvar kommer att läggas på rollen, så en välutvecklad förståelse för IT och processer samt system är av värde. Tidigare erfarenhet av finansiella bolag, noteringsprocesser och IFRS 9 är meriterande. Engelska behärskar du i både tal och skrift. 

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som Group Financial Controller är du prestigelös och kan ta dig an olika typer av arbetsuppgifter med engagemang och nyfikenhet. Du är självgående i ditt arbete och tycker om att planera din egen arbetsdag. Du är trygg i dig själv och tar gärna på dig nya utmaningar. För att trivas i rollen bör du uppskatta en entreprenörskultur och kan behålla lugnet när tempot ökar.

Placeringsort: Stockholm, med visst resande till koncernens övriga kontor.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats som präglas av entreprenörskap, utveckling och en stark framåtanda. Vårt huvudkontor är beläget i trevliga lokaler centralt i Stockholm. I organisationen möts matematiker, it-utvecklare, jurister, ekonomer och försäljare. Arbetskulturen är öppen och inkluderande, ärlig och förtroendefull, med tydliga förväntningar på att alla tar ansvar och initiativ. Vi uppmuntrar till kreativitet och nytänkande. 

Vi vill att våra medarbetare ska må bra, trivas och ha roligt på jobbet. Våra regelbundna medarbetarundersökningar visar att det är så. Förutom spännande arbetsuppgifter och en trevlig arbetsplats erbjuder vi bra personalförmåner.

Intresserad?

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta CFO Jonas Ahlberg på jonas.ahlberg@savelend.se

Sista ansökningsdag är den 20 november och vi ser fram emot att ta emot ansökan med CV eller LinkedIn-profil via mail eller Linkedin. Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.