Fredersen söker biträdande jurist inom M&A och aktiemarknadsrätt

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Fredersen är en modern byrå med stark teamanda där maximal klientnytta är det som genomsyrar allt vi gör. Vi bildades 2006, har kontor i Malmö och Stockholm och erbjuder kvalificerad affärsjuridisk rådgivning till såväl noterade som onoterade bolag. Hos oss får du många av den stora byråns fördelar men i ett mindre format.

Nu söker vi en biträdande jurist inom M&A och aktiemarknadsrätt till vårt kontor i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i våra verksamhetsgrupper M&A och Corporate Finance & Capital Markets och arbeta brett med M&A och aktiemarknadsrätt. Du kommer att vara delaktig i att företräda såväl köpare som säljare samt deras finansiärer i samband med både publika och privata förvärv. Vi förväntar oss att du kommer kunna projektleda transaktioner, förhandla och ta fram transaktionsdokumentation. I samband med publika förvärv kommer du också att vara delaktig i att ta fram prospekt eller erbjudandehandling och tillhörande publik information. Du kommer även att biträda emittenter, investerare och andra aktörer på finansmarknaden vid publika emissioner och annan kapitalanskaffning samt vid upptagande till handel på börs och andra handelsplatser. Vidare kommer du att hantera löpande bolagsrättsliga frågor, biträda i samband med bolagsstämmor och upprätta incitamentsprogram. En stor del av arbetet innefattar också frågor relaterade till informationsgivning och marknadsmissbruksförordningen.

Du kommer att vara placerad på vårt Stockholmskontor där ytterligare fyra medarbetare sitter. Därför kommer du att arbeta nära kollegorna och den delägare som arbetar på kontoret i Stockholm, men du kommer också att dagligen ha kontakt med och samarbeta med våra kollegor på Malmökontoret.

Vem är du?

Vi söker dig som har en svensk juristexamen och några års erfarenhet av kvalificerat arbete inom M&A och/eller aktiemarknadsrätt. Vi ser gärna att du har arbetat som biträdande jurist på en advokatbyrå eller har erfarenhet av arbete på Nasdaq eller Finansinspektionen. Du har även utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.

För att passa in i vår verksamhet ska du vara driven, noggrann, arbetsvillig och lösningsorienterad samtidigt som du är prestigelös och ödmjuk. En stor förståelse för vikten av att hålla klienterna nöjda är avgörande. Vidare är du en person som gillar att ta eget ansvar och är trygg i dig själv, även under stress och tidspress. Du har ett stort intresse för både M&A och aktiemarknadsrätt och konsultrollens särskilda krav och utmaningar och förstår vikten av att kunna göra juridiken begriplig även för icke-jurister.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, stimulerande arbetsuppgifter och konkurrenskraftiga anställningsvillkor. Du kommer till en byrå med högt i tak och god stämning. Vi är måna om att bevara vår goda, personliga stämning och starka kollegialitet eftersom vi är övertygade om att detta, tillsammans med vår höga grad av specialisering och flexibilitet, bidrar till att vi kan ge våra klienter de bästa förutsättningarna för sina affärer.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Fredersen Advokatbyrå med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email utan ansökan sker via Jureks hemsida www.jurek.se. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linn Marthinussen på telefon: +46 76 002 69 41 alternativt via email linn.marthinussen@jurek.se.

Lediga jobb

Sharp

Legal Counsel till Välinge Innovation

Helsingborg
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24
Sharp

Compliance Manager till Nordic Guarantee

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24
Jurek

Group Legal Counsel – Labour law, AB Volvo

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24
Jurek

Nordic Surrogacy söker jurist

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-23
Jurek

Stockholm Live söker Junior Legal Counsel

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-22
Sharp

Erfaren bolagsjurist till ICA Gruppen

Solna
|
Sista ansökningsdag 2023-12-17
Sharp

Senior Internal Auditor to Skanska

Stockholm, Göteborg, Malmö
|
Sharp

IT Internal Auditor to Skanska

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-17
Sharp

Erfaren dataskyddsjurist till ICA-Gruppen

Solna
|
Sista ansökningsdag 2023-12-10
Jurek

AB Svensk Exportkredit söker affärsjurist

Stockholm
|

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons