Snabbfakta

Ort

Stockholm

Har du frågor om tjänsten?

Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontaktar du Erica Ejnestrand, erica.ejnestrand@se.ey.com

På EY får du chansen att bygga en karriär som är lika unik som du. Vi stödjer din resa mot att bli ditt bästa professionella jag. Vi erbjuder globala möjligheter, ny teknik och en inkluderande kultur. Och vi räknar med din röst och ditt perspektiv för att hjälpa oss att bli ännu bättre. Bli en del av EY och bygg en unik upplevelse för dig själv och en bättre affärsvärld för alla.

Tax är ett av fyra affärsområden inom EY med nära 200 medarbetare över hela Sverige. Verksamheten spänner idag över i stort sett alla områden inom skatt såsom företagsbeskattning, individbeskattning, moms och punktskatter.

Det går bra för EY Tax, trots rådande läge ser vi en ökad tillväxt och en stor tillströmning av nya kunder. Därför söker vi Dig som har 5-10 års erfarenhet av skatt, helst av företagsbeskattning, och som är intresserad av en ny utmaning. I rollen som skattekonsult på EY Tax blir du en del av en prestigelös och inkluderande miljö med stort eget ansvar och entreprenöriell anda. Möjligheterna till utveckling är obegränsade och att dessutom få jobba med ett härligt gäng i helt nyrenoverade och supermoderna lokaler på bästa möjliga läge intill Sergels Torg, blir en bonus.

Möjligheten

I tjänsten som skattekonsult hos oss får du möjlighet att arbeta med brett register avseende företagsbeskattningsfrågor. Vi arbetar nära kunderna och följer deras behov över längre tid. Du blir en del av ett engagerat team med högt i tak och där du får stort inflytande över din arbetsdag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Som skattekonsult hos oss kommer du att arbeta med både större och mellanstora bolag med skattefrågor kopplade till företagsöverlåtelser, omstruktureringar, internationella skattefrågor, 3:12 frågor, generationsskiften, skatteprocesser samt med biträde med inkomstdeklarationer och skattefrågor i samband med revisioner. Du kommer att självständigt driva och samordna flera uppdrag parallellt samt ha stort fokus på eget kundansvar. Du kommer att leda yngre arbetskollegor i uppdragen, koordinera andra experter inom projekten samt ha ansvar för försäljning av våra tjänster m.m.

För att lyckas behöver du

 • Ha ett dynamiskt och kundfokuserat arbetssätt med intresse för att möta nya människor och knyta långsiktiga relationer
 • Besitta en hög social kompetens och positiv attityd med god förmåga att samarbeta både i större och mindre grupper
 • Vara strukturerad och stresstålig med en god analytisk förmåga

Kvalifikationer för tjänsten

 • Minst 5 års erfarenhet av företagsbeskattning, gärna från annan revisionsbyrå, skatterådgivningsbyrå eller advokatbyrå
 • Akademisk examen inom juridik eller ekonomi
 • Mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska och engelska
 • Kunskaper i företagsekonomi ses som meriterande

Vad EY erbjuder dig

 • Kontinuerligt lärande: Du utvecklar tankesätt och färdigheter som hjälper dig att navigera in i framtiden.
 • Framgång så som du definierar den: Vi ger dig verktygen och flexibiliteten, så att du kan göra skillnad på ditt sätt.
 • Transformativt ledarskap: Vi ger dig insikter, coachning och självförtroende för att bli den ledare som världen behöver.
 • Inkluderande kultur: Du kommer att accepteras för den du är och få möjlighet att använda din röst för att hjälpa andra att hitta sin.

Läs gärna mer om EY och vad våra kollegor säger om sin vardag på EY CareersKarriärbloggen, och i sociala medier.

Om ovan stämmer in på dig, ser vi gärna att du skickar in din ansökan till oss.

Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 28-03-2021. I din ansökan vill vi att du bifogar CV, personligt brev samt betyg från högskola/universitet. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontaktar du Erica Ejnestrand, erica.ejnestrand@se.ey.com

The exceptional EY experience. It’s yours to build.

EY | Building a better working world

På EY arbetar vi varje dag för att uppfylla vårt syfte "Building a better working world" och skapa långsiktigt värde för våra kunder, medarbetare och samhället i stort.

Med stöd av data och teknik bygger vi förtroende på finansmarknader och hjälper våra kunder att växa och utvecklas.

Vi samarbetar inom våra tjänsteområden revision, redovisning, affärsrådgivning, skatt, strategi och transaktioner, så att vi kan ställa bättre frågor för att hitta nya svar på de komplexa utmaningar som världen står inför i dag.

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.