Snabbfakta

Ort

Stockholm

Har du frågor om tjänsten?

Frågor om tjänsten besvaras av HR-koordinator Cecilia Fryxå på cecilia.fryxa@agadvokat.se.

AG Advokat är Sveriges ledande byrå inom entreprenad- och fastighetsbranschen. Våra medarbetare är specialiserade på juridiken inom dessa affärsområden och vi har lång erfarenhet av transaktioner, finansiering, byggprojekt, leveransavtal och tvister. Vi är idag cirka 80 medarbetare och sitter i NK-huset mitt i centrala Stockholm. Du kan läsa mer om oss här.

Vill du ta nästa steg i din karriär och fortsätta utveckla din juridiska kompetens på Sveriges största nischbyrå? Då kan tjänsten som biträdande jurist på AG Advokat vara något för dig.

Efterfrågan på våra tjänster växer och vi söker därför förstärkning i form av fler erfarna biträdande jurister till samtliga av våra verksamhetsområden.

Våra verksamhetsområden

Transaktion

Inom vår transaktionsverksamhet biträder vi våra klienter i samtliga faser av fastighetstransaktioner och du kommer ha varierande arbetsuppgifter i våra ärenden. Du blir en del av ett växande team med djup kunskap inom transaktioner och övrigt M&A-arbete samt kommersiell hyresrätt, fastighetsrätt, finansiering och bolagsrätt.

Entreprenad - avtal

Inom vår avtalsverksamhet arbetar vi med traditionell entreprenadjuridik med särskild inriktning mot proaktivt arbete där vi granskar, upprättar och förhandlar de avtal som används inom bygg- och fastighetsutveckling (huvudsakligen entreprenad- och konsultavtal). Inte sällan kommer du att få jobba med juridiken i Sveriges mest spännande byggprojekt! Vi följer också pågående entreprenadprojekt med löpande rådgivning och hantering av uppkomna tvister.

Entreprenad - tvist

Inom vårt verksamhetsområde tvist arbetar vi med att driva tvister vid domstol eller i skiljenämnd, inte sällan avseende större bygg- och anläggningsprojekt med omfattande tvistebelopp. Därutöver agerar vi som juridiskt projektstöd i pågående entreprenader, exempelvis i större infrastrukturprojekt.

Vi söker

Vi söker dig som har 3–5 års erfarenhet från arbete på advokatbyrå, som bolagsjurist eller från arbete på domstol. Du har goda akademiska meriter, ett genuint intresse för affärsjuridik och god affärsförståelse. Arbetet förutsätter att du är proaktiv och resultatinriktad samt att du vill vara med och bidra till dina kollegors och byråns utveckling genom din kompetens.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en brant inlärningskurva med ständiga möjligheter att utvecklas i det dagliga arbetet. Genom ett nära samarbete med kollegor bistår du våra klienter med kvalificerad rådgivning där du får förutsättningar och verktyg för att utveckla en djup specialistkompetens. Genom AG-akademin deltar du även i byråns kompetensutvecklingsprogram.

På AG Advokat månar vi om att vara en arbetsplats med god stämning och en stark sammanhållning, eftersom vi är övertygade om att detta gynnar byråns verksamhet och långsiktiga utveckling. Vi har en prestigelös kultur med stark sammanhållning och i vanliga fall många personalaktiviteter, såsom årlig byråresa, sommar- och julfest samt regelbundna after works.

Låter detta som något för dig? 

Varmt välkommen att skicka in din ansökan (innehållande CV, examensbevis samt relevanta betyg och intyg). Ange gärna om du har något särskilt önskemål om verksamhetsområde. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten besvaras av HR-koordinator Cecilia Fryxå på cecilia.fryxa@agadvokat.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Jämställdhet och mångfald 

AG ska vara en arbetsplats där medarbetarna trivs och där varje medarbetare har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Läs mer om AGs jämställdhets- och mångfaldsmål här.

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.