Annons

Annons

Erfaren förbundsjurist till Vårdförbundet

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
Kontaktinformation: 

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. 

Nu söker vi en erfaren förbundsjurist till förhandlingsstrategiska enheten på nationella kansliet i Stockholm. 

Din roll

Som förbundsjurist hos oss kommer du få ett intressant och utmanande arbete i en stimulerande miljö i nära kontakt med våra medlemmar och ombudsmän. Dina arbetsuppgifter kommer vara omväxlande men med stort fokus på att ge stöd, service och rådgivning till kansliet, ombudsmän och i förekommande fall förtroendevalda. Du kommer också att driva tvisteförhandlingar inom det arbetsrättsliga området samt processa i domstol tillsammans med våra andra förbundsjurister.

Till dina arbetsuppgifter hör vidare bl.a. att:

  • Vara delaktig i att ta fram strategier för förbundets hantering av tvister och ge underlag till förbundsstyrelsen.
  • Representera förbundet externt avseende arbetsrättsliga frågor i de organisationer där vi är representerade (t.ex. i OFR, TCO, PTK).
  • Planera och genomföra utbildningar för våra ombudsmän.
  • Bedriva omvärldsbevakning av arbetsrättsliga frågor och hålla dig kontinuerligt uppdaterad av utvecklingen inom området.  
  • Arbeta med remissyttranden, skriva rapporter, delta i arbets- och referensgrupper samt vara föredragande i bl.a. förbundsstyrelsen.

Tjänsten är placerad på Vårdförbundets förhandlingsstrategiska enhet i Stockholm. På enheten arbetar både förbundsombudsmän, statistiker och förbundsjurister.

Din bakgrund och profil

Vi söker dig som är utbildad jurist och med gedigen erfarenhet av arbetsrätt. Du har mångårig erfarenhet av att processa i domstol, främst avseende arbetsrättsliga mål, och har omfattande kunskap och erfarenhet av centrala tvisteförhandlingar. Har du arbetat med frågeställningar kopplade till kollektivavtalet AB är detta meriterande. 

Som person är du prestigelös, flexibel, lösningsorienterad och analytisk. Du är lätt att samarbeta med och trivs med stort eget ansvar. Det är vidare av stor vikt att du är kommunikativ och pedagogisk med god förmåga att presentera och förklara arbetsrättsliga frågeställningar för icke-jurister. Du talar och skriver flytande svenska och har mycket goda kunskaper i engelska. 

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar och är intresserad av vår verksamhet. Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierande inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierande bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personligheter för att få mångfald i verksamheten.

Om oss

Vi vill vara en organisation där de anställda långsiktigt mår bra, där det råder ett öppet klimat och där alla ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Arbetsplatsen ska präglas av tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, och Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben, tfn 08-14 78 31.

Ansökan 

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För att ansöka, klicka här.

För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se