Annons

Annons

Erfaren affärsinriktad fastighets- och bolagsjurist till HSB Riksförbund

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 

HSB planerar, finansierar, bygger och förvaltar bostäder över hela Sverige – i dag totalt cirka 25 000 hyresrätter och 340 000 bostadsrättslägenheter med nästan 650 000 enskilda medlemmar.

Vårt uppdrag är att tillsammans med medlemmarna skapa det goda boendet. Som kooperativ organisation har HSB ständigt fokus på medlemsnytta och medlemsinflytande. Vår verksamhet, som är en kombination av medlemsverksamhet, förvaltningstjänster och nyproduktion, ska också genomsyras av ansvarstagande, både för våra boende och samhället i stort. 

Vår vision är att vara den aktör som har det bästa anseendet när det gäller boendet. Våra kärnvärderingar är tydliga; engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan.

Vi söker nu en fastighets- och bolagsjurist som delar våra värderingar och vill skapa det goda boendet tillsammans med oss.

Vad vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss på HSB får du använda din drivkraft och har möjlighet att göra skillnad. Vi ger dig som medarbetare stort eget ansvar och möjlighet att delta i vårt ständiga förbättringsarbete. Våra kärnvärden engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan genomsyrar både arbetsklimat och företagskultur.

Öppenhet, dialog och engagemang är viktiga inslag för oss som jobbar i HSB. Självklart har vi även bra anställningsvillkor och förmåner. Vi ger dig möjligheten att utvecklas, men det är du själv som har ansvaret att förvalta den. Som anställd på HSB förväntas du agera professionellt, engagerat och kund fokuserat i alla sammanhang.

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling och vill ha medarbetare hos oss som vill ta ansvar för att vi kommer framåt. Hjälper du oss att ständigt förbättras tror vi på ett långt och givande samarbete med dig!

Beskrivning

I rollen som fastighets- och bolagsjurist kommer du stödja och biträda Riksförbundet, de regionala HSB-föreningarna och bolagen samt bostadsrättsföreningar genom rådgivning, utbildning och ombudsverksamhet i proaktivt syfte och i tvister. Du kommer att arbeta brett inom fastighetsrätten med fokus på bostads-, entreprenad-, hyres- och föreningsrätt.

Våra jurister har en god förmåga att förstå kundens behov och kan därför erbjuda god service och råd på toppnivå. Teamet består idag av ca 12 jurister. Du kommer rapportera till juristavdelningens chef som även sitter i Riksförbundets ledningsgrupp.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har juristexamen och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet inom fastighetsrätt med inriktning på bostads-och hyresrätt. Det är en fördel om du har arbetat på advokatbyrå eller som konsult. Vidare har du även erfarenhet från att driva processer och att hålla i utbildningar för stora grupper. Har du kunskap inom kommersiell avtalsrätt, entreprenadrätt, behandling av personuppgifter och bolagsrätt är det meriterande.

För att trivas och passa in i rollen är det viktigt att du är driven, initiativtagande, självgående och proaktiv. Det är vidare viktigt att du trivs att arbeta teamorienterat i ett öppet klimat med högt i tak. Du är mål- och resultatorienterad samt har god analytisk förmåga. Vidare är du van att arbeta strategiskt och lösningsorienterat med fokus på affären. 

Som person är du nyfiken, öppen, prestigelös och har en förmåga att skapa, bibehålla och utveckla goda kundrelationer. 

Ansökan

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Sharp Legal. För mer information om tjänsten kontakta gärna Lisa Tsiaklides på 076 101 71 23 eller maila till lisa.tsiaklides@sharprecruitment.se

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka här.