Annons

Annons

Ekonomichef till ett fastighetsbolag i stark tillväxt

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
Mats Holmberg: 072-853 23 13

Till vår klient, ett bolag i fastighetsbranschen, söker vi nu en Ekonomichef. Du får en möjlighet att arbeta affärsmässigt och rapporterar direkt till VD.

Rollen

Som Ekonomichef hos vår klient agerar du stöd till VD och ansvarar för att ekonomifunktionen sköts på ett effektivt och korrekt sätt. Du är placerad på bolagets huvudkontor i Stockholm och rollen innebär att stötta verksamheten i dess affärsbeslut för att därigenom säkerställa ökad lönsamhet och bistå i att hantera bolagets offensiva affärsplan och tillväxtagenda. Det dagliga arbetet präglas av koordinations- och kontrollarbete eftersom ekonomifunktionen till merparten är outsourcad till externa samarbetspartners där du agerar för att instruera, följa upp och kontrollera det arbete som utförs. Du rapporterar till VD och fungerar som en affärspartner till de andra ansvariga i bolaget. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Arbeta med projektredovisning och kontroll för bolagets projekt samt förvaltningsorganisation; uppföljning mot budget och prognos
  • Utveckla och förbättra bolagets befintliga ekonomistyrningsprocess, främst genom fortsatt utveckling av affärs- och redovisningssystem samt andra digitaliseringsinitiativ
  • Leda årsbokslutsarbete och färdigställande av årsredovisningar med externa konsulter och revisorer
  • Tillsammans med VD arbeta med bolagets finansiering och likviditetsanalyser samt bistå i kontinuerlig uppföljning med banker och andra finansiärer
  • Aktivt medverka vid förvärv av fastigheter
  • Administration och samordning vid bildandet av nya aktiebolag och bostadsrättsföreningar
  • Koordinera frågor kring skatt, moms och bolagsrätt, såsom framtagande och exekvering av styrelse- och stämmomaterial
  • Säkerställa en effektiv process kring fakturahantering och betalningsrutiner
  • Driva diverse interna projekt för att säkerställa standardiserade men affärsanpassade rutiner och processer
  • Aktivt delta och driva diverse olika arbetsuppgifter inom bolaget som uppstår ad hoc

Det här förväntar vi oss

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet inom ekonomi/controllerarbete och redovisning samt med akademisk examen inom ekonomi som är redo för nästa steg karriären, gärna med arbetslivserfarenhet från fastighetsbranschen men det är inget krav. Du känner dig bekväm med och finner det motiverande med ekonomiska och administrativa arbetsuppgifter. Eftersom arbetet utgår ifrån en agil organisation med flera outsourcade funktioner är det viktigt att du trivs och motiveras av mycket kontakt med externa konsulter och samarbetspartners samt att du har lätt för att ställa tydliga krav och följa upp.

Som person är du analytisk, strukturerad och noggrann med ett stort intresse för analys. Du har ett genuint intresse av affären och har en förmåga att se relationen mellan affärsaktiviteter och finansiellt utfall. Du är van vid att arbeta självständigt men uppskattar även att arbeta tillsammans med andra och trivs i en roll som innebär många kontaktytor. 

Din ansökan

Ta chansen att arbeta på ett expansivt bolag! Välkommen med din ansökan för tjänsten via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Mats Holmberg, tel. 072-853 23 13 eller Malin Sager, tel. 073-690 36 05. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.