Annons

Annons

Credit Risk Manager – Swedbank LC&I

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
jacob.dickens@blaq.se
070-092 69 25

Swedbanks affärsområde Large Corporates & Institutions (LC&I) ansvarar för de största företagskunderna och institutionerna, men även med att försörja hela bankens kunder med kapitalmarknadsprodukter. LC&I har även internationell verksamhet med filialer i bland annat Norge, Finland, USA och Kina.

Credit Risk Management-enheten är en första linjens riskfunktion inom LC&I och söker nu en analytisk och affärsfokuserad person till en dynamisk grupp som agerar brygga mellan affären och bankens analytiska expertis.

Din utmaning

Credit Risk Management är en affärskritisk del inom LC&I och arbetar med hantering av kreditrisker ur ett finansiellt perspektiv med uppdrag att hjälpa affären att utvärdera och synliggöra kreditrisker och bidra till en lönsam utveckling av kreditportföljen. Enheten drivs till största delen av kvantitativa resurser som kontinuerligt utvecklar och förbättrar metoder för analys och beräkning av kreditrisken. Enheten har även ansvaret att tillse att bankens kreditriskmodeller är väl anpassade till affärsmodellen för att säkerställa att risken i förhållande till intjäning är acceptabel.

  • Agera konsultativt mot affären i utvärdering av kreditrisken i komplexa affärsupplägg
  • Utvärdera affärseffekterna av regelverksförändringar inom kreditrisk- och kapitaltäckningsområdet
  • Övervakning, analys och rapportering av riskrelaterade frågor, samt föreslå riskreducerande åtgärder
  • Strategisk analys ur ett kredit- och riskperspektiv

Din bakgrund

Rätt kandidat för rollen är troligen civilingenjör eller motsvarande med tidigare erfarenhet av bank, kreditverksamhet, konsultbolag eller annan finansiell institution. Du är en van användare av analysverktyg samt har goda erfarenheter av modeller, gärna med förståelse av IRK och Baselregelverket.

Som person är du social med ett stort affärsintresse, men som drivs av att göra analyser och vara rådgivande. Du jobbar på ett kundfokuserat sätt och trivs bra med att implementera och kommunicera förändringar för ledande personer. För att lyckas i rollen krävs ambition och en vilja att kontinuerligt utvecklas. Du behärskar svenska och engelska väl både i tal och skrift.

I denna rekrytering samarbetar Swedbank med Blaq Group AB. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Jacob Dickens på 070-092 69 25 eller jacob.dickens@blaq.se.

Urval och intervjuer sker löpande.