Corporate Compliance Officer till Holmen

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Holmen är verksamt inom många områden – skogliga frågor, industri inom flera sektorer, energiproduktion, fastighetsutveckling med mera. Detta innebär att våra medarbetare rör sig i en omväxlande och mångfacetterad miljö. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande.

Vi söker nu en Corporate Compliance Officer till vårt huvudkontor i Stockholm. Du rapporterar till chefsjuristen som sitter i koncernledningen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du ett stimulerande arbete i en koncern med toppbetyg för hållbarhetsarbete, som placerar sig i det absoluta globala toppskiktet enligt flera internationella analysföretag och som bidrar med klimatnytta genom att binda sju miljoner ton koldioxid om året. Du får möjlighet att växa i en stabil bransch som kommer att vara avgörande för det framtida globala klimat- och hållbarhets­arbetet.

I rollen som Corporate Compliance Officer kommer du att tillhöra Holmens juristavdelning som består av sex personer som hanterar koncernens juridiska och regu­latoriska projekt och ärenden. Våra jurister arbetar nära verksamheten med stora kontaktytor mot Holmens svenska orga­nisation, utländska dotter­bolag, svenska och ut­ländska rådgivare, med flera.

Om rollen

I rollen som Corporate Compliance Officer kommer du att ansvara för att hålla verksamheten uppdaterad i de regel­verk som aktualiseras för börs­noterade bolag, exempelvis aktiemarknad, MAR, inter­nationella sank­tioner, antikorruption, hållbarhetsfrågor och GDPR. I arbets­­­upp­gifterna ingår även att självständigt och pro­aktivt ansvara för be­vakning av ny svensk och EU-relaterad lagstiftning, identifiera åt­gärder eller förändringar som kan behöva genomföras, projektleda imple­mentering av sådana åtgärder samt an­svara för upp­följning. Du kommer att ha en avgörande roll för arbetet med att ut­veckla koncernens interna regelverk, policyer och riktlinjer. Utöver den regulatoriska delen kommer du även få möjlighet att arbeta med affärsjuridiska projekt och ärenden av varierande slag.

Förväntningarna på rollen utgår från verksamhetens behov och erbjuder stora möjligheter att erhålla kunskaper och färdig­heter inom de många om­råden som multinationella koncerner ställs inför. Vi är en öppen och prestigelös avdelning där projekt och uppgifter av skilda karaktärer hanteras och där vi tar ansvar för att projekten im­plementeras fullt ut i verksamheten. Vår ambition är att ha Holmens affär och lönsamhet i fokus och att bidra till verksamheten genom att både se möjligheter och minimera legala risker.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har jur.kand./juristexamen och minst fem års arbetslivserfarenhet inom aktuella områden, företrädesvis från storbolag och/eller advokatbyrå. Du har bred erfarenhet av att arbeta med regulatoriska frågor. Du är van vid att arbeta i eller med stora bolag, har förmåga att identifiera och prioritera de frågor som är viktiga för verksam­heten och är öppen för möjlighet att hantera nya och varierande arbetsuppgifter.

Då tjänsten kan komma att spänna över många skilda områden är framgång i rollen avhängig förmågan att sätta sig in i nya områden. Du bör vara pragmatisk, affärsorienterad och tycka om att driva gemensamma arbeten framåt. Du behöver även vara strukturerad och uppskatta att upprätta ordningar och rutiner som säkerställer organisationens regelefter­levnad. Mycket av arbetet på juristavdelningen drivs i projekt­form och vi värderar därför driv och engage­mang att själv­ständigt föra projekt från ax till limpa. Fram­gång i dessa delar kräver god sam­arbets­förmåga, direktkontakt med alla delar av verk­sam­heten och viljan att ta ansvar för helheten.

Tjänsten kräver hög förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Vi förutsätter att sökande har mycket goda kunskaper i engelska och svenska såväl i tal som skrift.

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Linda Sjöhagen på tfn 073 641 88 81 / linda.sjohagen@sharprecruitment.se eller Peter Ekström på tfn 070-813 51 85 / peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag.

Genom
Tjänst

Senior Compliance Officer till Skandias Koncerncompliance

Genom
Tjänst

Senior Legal Counsel (Nordic & Baltic) to Schneider Electric

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Ekonomiansvarig till Sharp Recruitment & Consultants

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Marknadskoordinator till Sharp Recruitment & Consultants

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Jurist till Skandia Fonder

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Jurist inom mark- och miljörätt samt vattenkraftlagstiftning

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Senior Compliance Officer till Brummer & Partners

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Legal Counsel med fokus på AIFMD till Permian

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Ludvig & Co söker bolagsjurist

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Capital & Liquidity Reporting Specialist till Nordnet

Placering
Stockholm

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons