Annons

Annons

Compliance Officer till Nordax Bank

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
peter.ekstrom@sharprecruitment
070 813 51 85

Nordax Bank är en ledande nordisk specialistbank som tillhandahåller konkurrenskraftig in- och utlåning till cirka 190.000 privatkunder i Sverige, Norge och Finland. Vi har cirka 200 anställda och genom vår centraliserade affärsmodell bedrivs hela verksamheten från vårt kontor i Stockholm. Nordax grundades år 2003 och sedan dess har vi vuxit och format en organisation baserad på stort kunnande och engagemang. Vi har specialiserat oss på ett fåtal produkter som bolån, privatlån, lån för 60+ samt sparkonton.

Vi på Nordax tror på allas förmåga att växa, utvecklas och utmana sig själva. Tillsammans med våra ägare Nordic Capital och Sampo är vi i början av en spännande utvecklingsresa - som vi hoppas att du vilja följa med på!

Vi söker nu en Compliance Officer till vårat huvudkontor i Stockholm. 

Beskrivning

Som Compliance Officer på Nordax Bank kommer du att tillhöra bankens complianceavdelning och rapportera till Chief Compliance Officer. Funktionen är direkt underställd VD och rapporterar på regelbunden basis till styrelsen. 

Du kommer i nära samarbete med Chief Compliance Officer att vara med och vidareutveckla funktionen som har ett stort förtroende och en väletablerad position inom företaget. 

Arbetet omfattar bl.a. att ge råd och stöd till den operativa verksamheten, följa upp regelefterlevnad, hålla utbildningar, genomföra omvärldsbevakning av nya och ändrade regelverk samt ge stöd vid framtagande av nya tjänster och produkter. I rollen ingår också att löpande rapportera de risker som kan uppkomma till följd av bristande regelefterlevnad, samt hjälpa till att identifiera och bedöma sådana compliancerisker. 

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig med jurist- alternativt ekonomexamen, eller motsvarande utbildning, och med cirka två till fem års relevant arbetslivserfarenhet från den finansiella sektorn. Du arbetar idag med t.ex. compliance, internrevision eller riskhantering. Det är meriterande om du har goda kunskaper inom AML eller GDPR. 

För att lyckas i rollen måste du ha ett starkt eget driv, vara initiativtagande och med god förmåga att arbeta självständigt. Vidare måste du ha hög integritet, god samarbetsförmåga samt vara analytisk, ödmjuk och pragmatisk. Det är också viktigt att du har ett utpräglat strukturerat arbetssätt, är noggrann och kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska. 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka HÄR.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se