Snabbfakta

Ort

Stockholm

Har du frågor om tjänsten?

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, på Jurek Law, Ulriikka Järnefelt telefon 0766 33 14 40.

We´re If. Our purpose is to give people confidence today to shape their tomorrow.

To make this possible, trust is our backbone. We stay ahead and challenge ourselves to grow. And we always put our hearts into it – because it takes more than bright minds to make brilliant things.

We´re a team of 7,900 dedicated professionals at the leading Nordic-Baltic insurance company. But most importantly, we are protectors of people, enablers of companies and encouragers of dreams. With our joint force of expertise and engagement we always stand by our customers´ side. Giving them the security and the confidence to be curious, explore new worlds, start new businesses and live their lives. Come and join us!

Compliancefunktionen på If letar efter en person som kan översätta lagar och regler till något både konkret och korrekt.

Vi är en nordisk/baltisk funktion som ansvarar för att samordna If-koncernens compliancearbete. Vi består av nio anställda, varav fem sitter i Sverige, en i Estland, en i Norge och två i Finland. Vi letar nu efter ytterligare en kollega i Sverige till vårt Regulatory team.

Om rollen

Som Compliance Officer kommer du att bidra till att göra If till den pålitliga försäkringsgivaren som finns vid våra kunders sida.
Compliancefunktionen ska stötta styrelse, ledning och verksamhet i att säkerställa att bolagen drivs i enlighet med externa och interna regelverk.

Dina ansvarsområden omfattar bl a:

  • Bevaka och analysera nya regler och ny lagstiftning
  • Supporterande aktiviteter - t ex utbildning och information till verksamheten i compliancefrågor
  • Ifs policys och instruktioner - bidra med utveckling och hantering av våra interna regler samt ge stöd avseende implementering

Du kommer även att få inblick i:

  • Identifiering, bedömning och rapportering av risker för bristande regelefterlevnad
  • Uppföljning av regelefterlevnad – t ex utföra granskningar och kontroller i verksamheten
  • Kommunikation av granskningsresultat, analyser och rekommendationer till ledningen samt återkoppling till verksamheten

Vi ser kontinuerlig kompetensutveckling som nyckeln till framgång och välkomnar egna initiativ och stort engagemang.

Vem är du?

Du har minst tre års relevant arbetslivserfarenhet av regelefterlevnad. Du har en högskoleexamen inom juridik.
Du har en utvecklad affärsförståelse och tycker om att arbeta nära verksamheten för att uppnå regelefterlevnad. Du gillar att gräva djupt inom juridiken men också att dela med dig av din kunskap till andra. Du har också förmågan att hitta nya lösningar när komplexa förändringar måste genomföras för att följa nya lagar och regler, samtidigt som du är bra på att prioritera och hålla tidsramar.

Du är dessutom en person med hög integritet som har modet att ifrågasätta och utmana på ett lösningsorienterat sätt. Du är en tydlig kommunikatör och trivs med att hålla presentationer vid behov. Vidare är du analytisk, strukturerad och noggrann. Du är proaktiv, ödmjuk och lyhörd i dina kontakter med andra. Du talar, skriver och förstår svenska och engelska obehindrat.

Vi erbjuder

Hos oss får du möjlighet att bli en del av ett team där alla ger det lilla extra - både för kunder, kollegor och andra intressenter. I en organisation som bygger på förtroende och kompetens lyser vårt kärnvärde We put our hearts into it igenom - särskilt när vi måste förstå, analysera och förklara komplexa frågor samt när vi behöver ta itu med svåra situationer. Vi tror att detta görs bäst när du trivs på jobbet, och välkomnar dig därför till en arbetsplats med mycket skratt och positivitet!

Tjänsten är placerad i Bergshamra. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, på Jurek Law, Ulriikka Järnefelt telefon 0766 33 14 40. Du söker tjänsten via vår hemsida, www.jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan. Intervjuer sker löpande.

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.