Annons

Annons

Compliance Officer – Erik Penser Bank

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 

Erik Penser Bank är en privatägd och fristående bank. Vi erbjuder ett brett urval av finansiella tjänster till privata och institutionella investerare och fokuserar på att skapa värde åt våra kunder. Erik Penser Banks affärsidé är att erbjuda de bästa finansiella lösningarna till privata och professionella investerare.

Din utmaning

En senior Compliance Officer-tjänst där rätt kandidat ges möjlighet att arbeta med breda uppgifter i en miljö med mycket eget ansvar, i nära samarbete med din chef och verksamheten. Du rapporterar till bankens Compliancechef som rapporterar direkt till VD och styrelse. Som Compliance Officer på Erik Penser Bank kommer du konstruktivt stödja och utmana verksamheten avseende regelefterlevnad. Tjänsten är kommunikativ och utåtriktad, en roll med omväxlande arbetsuppgifter där du varje dag kommer få möjlighet att interagera med organisationen genom din kunskap och ditt arbete.

  • Identifiera och värdera regulatoriska risker i verksamheten samt utarbeta policys och instruktioner
  • Löpande följa upp verksamhetens regelefterlevnad och genomföra kontroller
  • Ge råd och stöd till samt utbilda och informera verksamheten inom compliancefunktionens ansvarsområde
  • Omvärldsbevakning gällande nya och förändrade regelverk
  • Att medverka när nya produkter och tjänster tas fram

Din profil

En lyckad kandidat för tjänsten har relevant akademisk examen med gedigen arbetslivserfarenhet från compliance/regelverksarbete på bank, värdepappersbolag eller annan finansiell verksamhet. Du får gärna också komma med erfarenhet från en konsultativ verksamhet inom Compliance och regelverk. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från myndighet, har arbetat med värdepappersfrågor och har SwedSec-licens för ledning och kontrollfunktioner.

Vi söker en driven person med en pedagogisk ådra som är noggrann i arbetsuppgifterna som du levererar med rätt kvalitet. Du trivs med att bearbeta information och kan vidareförmedla budskap på ett lättförståeligt sätt i både tal och skrift. Vidare har du hög integritet, arbetar strukturerat och förstår vikten av att kunna prioritera. Du är prestigelös, pragmatisk och samarbetar väl med andra, vilket gör att du är socialt lagd och du kommunicerar väl på både svenska och engelska.

I denna rekrytering arbetar Erik Penser Bank med Blaq Group AB. Vill du veta mer, ring gärna ansvarig rekryteringskonsult på Blaq, Erik Olofsson, 0790687390 eller maila på Erik.olofsson@blaq.se