Centralt funktionsansvarig till Skandia

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Vill du vara med och bidra till en framåtlutad Koncerncompliance som har en tydlig påverkan på hur Skandia driver sin affär för våra kunders bästa ur ett regelefterlevnadsperspektiv?

Koncerncompliance är en centralt placerad enhet inom Skandiagruppen direkt under Koncernchef, tillika VD Skandia Liv. Enheten har som mål att verka för att Skandiagruppens affärsverksamhet har en effektiv och medveten regelefterlevnad samt att Koncerncompliance är en självklar samarbetspartner. Vårt uppdrag är att kontrollera, bedöma och rapportera status avseende regelefterlevnaden samt lämna råd och stöd till affärsverksamheten.

Nu söker vi en Centralt funktionsansvarig till Koncerncompliance som vill vara med och bidra till en sund och robust regelefterlevnad inom Skandiakoncernen. www.skandia.se

Om rollen

I rollen som Centralt funktionsansvarig ansvarar du för att övervaka och löpande kontrollera att Skandia (Skandia Liv, Skandia AB, Skandia Investment Management och Skandia Fonder) följer gällande regelverk inom arbetet med åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

Rollen innefattar bland annat att:

  • identifiera och bedöma regelefterlevnadsrisker samt kontrollera verksamhetens regelefterlevnad genom kontroller relaterade till Skandias verksamhet samt föreslå åtgärder till identifierade brister.
  • ansvara för att arbeta proaktivt genom råd och stöd i såväl daglig verksamhet som i större projekt och förändringar, samt identifiera behov av och hålla utbildningar inom penningtvättområdet.
  • ansvara för rapportering till Skandias styrelse samt berörda myndigheter om en del av din roll bidrar du till Koncerncompliance olika processer.
  • lämna uppgifter till myndigheter på begäran samt ansvara för rapporteringen av misstänkta transaktioner och aktiviteter till Finanspolisen.

Du ingår i Försäkringsgruppen, som är en av två grupper inom Koncerncompliance, men samarbetar nära alla dina kollegor inom hela Koncerncompliance. Du rapporterar till Chef för Försäkringsgruppen inom enheten (tillika Chefen för Koncerncompliance).

Din bakgrund

Vi söker dig med juristexamen eller affärsjuridisk examen och minst fem års erfarenhet från arbete med åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Du har djupa kunskaper om penningtvättsregelverket och erfarenhet av arbete i en kontrollfunktion i ett finansiellt bolag. Om du har relevant erfarenhet från försäkringsbranschen är det mycket meriterande.

För att lyckas i rollen bör du vara driven, strukturerad, analytisk, ha stark integritet samt en förmåga att se både detaljer såväl som helheten. Vidare är du lösningsorienterad, initiativrik, kommunikativ och pedagogisk i ditt sätt.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen vänligen kontakta Ellen From, 073 344 47 48, ellen.from@sharprecruitment.se alternativt Peter Ekström, 070 813 51 85, peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av CV. Tillträde sker enligt överenskommelse. Urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Genom
Tjänst

Baker McKenzie söker jurist till gruppen Real Estate

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Infranord söker bolagsjurist med fokus på entreprenadrätt

Placering
Solna
Genom
Tjänst

Senior Compliance Officer, SEB LC&FI Compliance

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Biträdande jurist inom konkurrensrätt till Baker McKenzie

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Jurist med entreprenadinriktning till Riksbyggen

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Advanced Credit Risk Modeller till Handelsbanken

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Senior Credit Risk Modeller till Handelsbanken

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Legal Counsel Energy Division to Alfa Laval

Placering
Lund
Genom
Tjänst

Bolagsjurist till Skandiakoncernen

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Bolagsjurist till Coromatic

Placering
Stockholm

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons