Annons

Annons

Business Controller till Royal Design Group

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 

Till Royal Design Group, Nordens ledande e-handelsaktör inom design, möbler och heminredning, söker Gazella nu en Business Controller. Som Business Controller kommer du att vara en del av en nytänkande och expansiv organisation som befinner sig på en spännande resa. I rollen, som är placerad på bolagets kontor i centrala Stockholm, kommer du att ha en bred roll där du tillsammans med Head of Business Control kommer ansvara för bolagets ekonomistyrning. Du kommer arbeta i en affärsnära roll med många kontaktytor, vilket både sätter krav på din analytiska, samt din kommunikativa förmåga. Royal Design Group omsatte under 2018 800 miljoner SEK och har idag både E-handel samt fysiska Retail butiker och verkar i en miljö av tillväxt och framåtanda. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Arbeta med månads- och årsvisa rapporteringspaket, inklusive framtagande av avvikelseanalyser, marginalutveckling och affärsdrivande KPIer.
  • Ansvara för att ta fram prognoser och budget kring bolagets försäljning och lönsamhet.
  • Delta i att upprätthålla och vidareutveckla BI-verktyget Qlik Sense.
  • Agera businesspartner mot affärsområdeschefer inom organisationen.
  • Agera drivande part i affärsutvecklingsprojekt, både genom olika business case och diverse ad-hoc projekt med syfte att öka omsättning och lönsamhet.

Erfarenhet

Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande, samt 3–5 års erfarenhet av business eller sales controlling från en kommersiell verksamhet, gärna inom e-handel. Det är starkt meriterande om du tidigare arbetat inom retail och skapat dig en god förståelse för hur branschen fungerar och vad som exempelvis driver försäljning och lönsamhet. Du har mycket goda kunskaper i Excel och stor vana av att dagligen arbeta med pivottabeller och funktioner. Du har flytande kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen tror vi att du är en analytisk och kommunikativ person som har ett affärsorienterat sinne och sätt att arbeta. Du är driven och nyfiken och tycker om att hitta nya lösningar på problem för att öka affärsnyttan. I ditt arbete agerar du proaktivt med en stark initiativförmåga och ett stort eget driv.

Royal Design Group

Royal Design Group är Nordens ledande e-handelsaktör inom design, möbler och heminredning – med ambitionen att erbjuda världens bästa varumärken för hela hemmet till rätt pris och vara det självklara valet för konsumenten.

Sedan starten 1999, då bolaget var inriktat på e-handel av svenska premiumvarumärken mot den amerikanska marknaden, har bolaget växt kraftigt under lönsamhet. Idag finns bolaget representerat online på över 13 olika geografiska marknader samt genom nio fysiska butiker i Sverige under varumärkena RoyalDesign.se och Rum21.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Julia Minges & Katarina Milenkovic.