Annons

Annons

Brocc söker en Risk & Compliance Manager

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 

Banker ger kunderna dåliga villkor medan de själva håvar in enorma vinster. Något måste göras tycker vi. Inom flera branscher har kundernas villkor förbättrats när ny teknik har gjort det möjligt att ta bort onödiga mellanhänder. Vi tycker att det är dags för samma rättvisa utveckling inom finansbranschen. Att kunna erbjuda ett smartare alternativ för de som vill slippa både banken och börsen, var gnistan som tände idén bakom Brocc. Med hjälp av ny teknik har vi skapat en marknadsplats där privatpersoner som vill låna pengar enkelt kan mötas direkt med dem som vill låna ut pengar. I praktiken flyttar vi makten från de traditionella bankerna till kunderna, där vi tycker att den hör hemma

Brocc är ett svenskägt företag lanserat 2016. Vi är en digital marknadsplats där konsumenter kan mötas direkt och utbyta finansiella tjänster utan dyra mellanhänder. Brocc är en enkel, trygg och smart lösning som skapar bättre och mer rättvisa villkor. Brocc är registrerat som Betalningsinstitut med tillstånd från Finansinspektionen att förmedla krediter och betalningar.

Brocc söker nu en Risk & Compliance Manager till huvudkontoret i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Risk & Compliance Manager har du ett ansvar att tillse bolagets regelefterlevnad. Bolaget är ett betalningsinstitut och står under tillsyn av Finansinspektionen. De mest betydande regelverken som bolaget lyder under är fr a betaltjänstlagen, konsumentkreditlagen, lag om bank- och finansieringsrörelse och GDPR.

Din roll blir att säkerställa att koncernen har uppdaterade och relevanta interna policys, guidelines och styrdokument inom områdena ovan. Du bevakar kontinuerligt ny lagstiftning inom området, både på nationell och europeisk nivå. I rollen kommer du arbeta nära verksamheten och ge rådgivning och stöd i såväl regelefterlevnadsfrågor samt regelverksimplementering. Du kommer också att se över och föreslå nya eller förbättrade processer och rutiner för hantering av regelefterlevnadsrisker. Vidare kommer du arbeta för att öka medvetenheten och kunskapen internt genom olika utbildningsinsatser.

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen eller annan relevant akademisk utbildning. Efter din examen har du arbetat ett par år med risk, compliance och regelefterlevnad, gärna inom finansbranschen såsom bank, försäkring, betaltjänster och/eller värdepappersbolag. Då rollen är ny tror vi att du för att lyckas har arbetat i en finansiellt reglerad verksamhet, och är van vid frågeställningarna som dyker upp. Som person är du driven och du tar gärna egna initiativ. Du är affärsmässig och pragmatisk och van att hantera risker. Samtidigt är du noggrann och strukturerad. Du har mycket lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska, du kommunicerar på ett lättbegripligt sätt och har mycket lätt att etablera relationer.

Du erbjuds

Du får en unik möjlighet att bygga upp en Risk & Compliance-funktion och är du rätt person har du en brant utvecklingskurva där din roll växer i takt med bolaget. Du har en central roll där du arbetar nära verksamheten och ges stor möjlighet att påverka. Bolaget sitter i fina lokaler ett stenkast från Stureplan i centrala Stockholm.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av ett personligt brev samt CV så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Brocc med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.
 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85