Annons

Annons

Bolagsjurist till Warner Music Sweden

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
Kontaktinformation: 
Ron Cohen
073- 518 51 88

På Warner Music Sweden är vi stolta över att vara ett hem åt nya talanger, blivande stjärnor samt legendariska artister och band. 
Vi tillhör den globala organisationen Warner Music Group som finns i över 50 länder. Warner Music Sweden är ett av Sveriges ledande skivbolag, där musiken alltid står i centrum.

Vi söker nu en bolagsjurist till vårt Nordiska huvudkontor i Stockholm.

Din roll

I rollen som bolagsjurist arbetar du med ett brett spektrum av juridiska frågor i en spännande och fartfylld verksamhet. Dina arbetsuppgifter rör sig inom alla legala områden som finns på ett skivbolag, och varierar och innefattar allt från förhandling av avtal, avtalshantering, projektledning, rättsutredningar och uppföljning. Du arbetar framförallt mot det svenska bolaget men även mot den nordiska verksamheten och verkar tillsammans med resten av juristavdelningen som ett internt stöd till bl.a. bolagets VD, ledningsgrupp, produktchefer, A&Rs, ekonomiavdelning, mm.

Hos oss får du en utmanande och utvecklande tjänst med mycket frihet under ansvar. Som jurist på Warner Music arbetar du i en mycket ung och kreativ miljö tillsammans med dedikerade medarbetare som alla delar ett stort intresse för musikbranschen. Du rapporterar till bolagets nordiska chefsjurist och kommer att sitta centralt i Stockholm. 

Bakgrund och profil

Vi söker dig med svensk juristexamen och ca 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av och god kunskap om kommersiella avtal och ett brinnande intresse för upphovsrätt. Har du erfarenhet av upphovsrättsliga frågor och/eller från musikbranschen är det meriterande. 
För att lyckas i rollen måste du vara självgående, affärsfokuserad och självklart ha ett stort intresse för musik och musikbranschen. Du är prestigelös, social och har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta i en snabbfotad och föränderlig miljö och besitter en flexibilitet samt tålamodförmåga. Du kan prioritera utan att tumma på kvalitén!
Utmärkta kunskaper i svenska och engelska är ett måste.

Ansökan 

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. 
I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Ron Cohen på tfn 073- 518 51 88 eller ron.cohen@sharprecruitment.se 

På Warner Music finner du några av de mest välkända etiketterna i musikindustrin, såsom Asylum, Atlantic, East West, Elektra, Lava, Mariann, Maverick, Metronome, Nonesuch, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Telegram, Warner Bros och ADA Nordic.
 
Warner Music Sverige ger ut artister som Miriam Bryant, Sabina Ddumba, Laleh, Håkan Hellström, Oscar Zia, Lasse Stefanz, Nano, Elias, Sven-Ingvars, Little Jinder, Måns Zelmerlöw, Mariette, Rhys, Samir & Viktor, NONONO och många andra. Internationellt representerar Warner bland andra Bruno Mars, Ed Sheeran, Coldplay, Muse, Twenty One Pilot och Dua Lipa och många andra. Läs mer om oss på warnermusic.se