Arbetsuppgifter:

 • Hantera löpande juridiska frågor och bistå med intern juridisk rådgivning.
 • Utreda juridiska frågeställningar/genomföra utredningar.
 • Omvärlds-, lag- och myndighetsbevakning.
 • Företräda bolaget inför domstolar och myndigheter.
 • Bistå inköpare och avtalsansvariga med frågor kopplade till offentlig upphandling.
 • Företräda bolaget i samband med överprövningar av upphandlingar.
 • Löpande GDPR-frågor.
 • Bistå i frågor kring offentlighet och sekretess.
 • Bedömningar avseende kamerabevakning.
 • Granska avtal och vid behov stödja ansvariga i samband med hyresavtal.
 • Utbilda organisationen i juridiska frågor.
 • Kontinuerligt följa upp och bidra till rapportering till ledningsgrupp och styrelse avseende juridiska frågeställningar.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som bolagsjurist hos Uppsalahem ser vi att du som söker har en juristexamen samt minst 7–10 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi tror att du har en bakgrund inom bygg- eller fastighetsbranschen, alternativt annan relevant relation till denna, samt att du har en anknytning till offentlig verksamhet. Erfarenhet av LOU och entreprenadjuridik är starkt meriterande.

Du har sedan tidigare erfarenhet av att driva ärenden och förhandlingar på egen hand. I rollen som bolagsjurist kommer du även avgöra när extern juridisk kompetens behövs för att komma vidare i ett givet ärende.

För att vara en riktigt vass bolagsjurist hos oss ser vi att du är trygg i din kompetens och har ett lugnt och metodiskt förhållningssätt till ditt arbete. Samarbetsförmåga kommer att vara a och o då du kommer att ha kontakt med både externa och interna partners i din yrkesroll. Det är därför även viktigt att du har lätt för att kommunicera, både på svenska och på engelska. I förhandlingar skapar du goda relationer och hittar lätt lösningar på svåra problem. Du är även lyhörd för verksamhetens behov och kan snabbt sätta dig in i ärenden eller frågor som uppstår. Din förmåga att prioritera och strukturera bland olika frågeställningar i arbetet är mycket viktig.

Du erbjuds

I denna roll erbjuds du en tillsvidareanställning på heltid hos Uppsalahem, med tillträde enligt överenskommelse. I den här rekryteringen samarbetar Uppsalahem med Jurek Rekrytering & Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Markus Balldin på markus.balldin@jurek.se. Urval och intervjuer kommer hanteras löpande, varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se

Om oss

Välkommen till oss på Uppsalahem! Vi är vad vi heter, hem för var sjätte Uppsalabo. Vi äger, förvaltar och bygger bostäder för stora, små dagdrömmare, tv-tittare, fågelskådare och gamers. Vill du vara med och jobba för ett levande och hållbart Uppsala där alla kan leva och trivas? Som det ledande bostadsbolaget i Uppsala är vår vision att bli Sveriges bästa bostadsbolag. Läs mer om oss, vår historia och våra värderingar på www.uppsalahem.se