Bolagsjurist till RISE

Placering

Göteborg

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Söker du en central roll i en stor och syftesdriven organisation? Vill du arbeta med intressanta juridiska frågor tillsammans med engagerande och kompetenta kollegor? Vill du vara med och bygga upp vår nya juridikavdelning? Sök rollen som bolagsjurist på RISE!

RISE behöver inte uppfinna sitt syfte – Vi är en kraftsamling för den hållbara omställning näringslivet, samhället och världen behöver. Vi finns till för att stärka Sveriges konkurrenskraft. Vi välkomnar dig till en juridikavdelning i uppbyggnadsfas där seniora jurister tillsammans tar sig an koncernens juridiska utmaningar. Placeringsort för tjänsten är Göteborg eller Stockholm, med flexibilitet och möjlighet att jobba delvis på distans. Du rapporterar till chefsjuristen.

Om rollen
Som bolagsjurist hos oss erbjuds du ett spännande arbete där du arbetar brett inom affärsjuridikens område. Du får möjlighet att arbeta mot såväl verksamhet som ledning och förväntas vara en aktiv rådgivare på både det strategiska planet och operativt. Du kommer också att bidra med din kompetens genom att vara juridikavdelningens specialist inom ett eller flera rättsområden beroende på kunskaper och intresse.

Juridikavdelningen arbetar med att utforma, granska och förhandla kommersiella avtal samt avtal rörande forskningssamarbeten. Juristerna leder eller deltar i avtalsförhandlingar, tvisteförhandlingar, projekt och utredningar och företräder koncernen vid kontakter med advokatbyråer, myndigheter, lärosäten, samarbetspartners och andra aktörer. Avdelningen hanterar också bolagsrättsliga frågor, transaktioner, rättsliga processer, gdpr, compliance, m.m.  I arbetet ingår även ansvar för rättslig bevakning och internutbildningar inom koncernen. Resor kan förekomma.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen och minst fem års yrkeserfarenhet inom affärsjuridik från byrå, bolag och/eller affärsdrivande offentlig förvaltning. Du är en rutinerad och kunnig förhandlare och har flerårig erfarenhet av att skriva avtal på både svenska och engelska. Vi bygger ett diversifierat team där vi tillsammans täcker flera kunskapsfält och kan lära av varandra, därför vill vi att du kan bidra med erfarenhet inom minst ett av följande juridiska områden: IT-rätt/data/GDPR, immaterialrätt, bolagsrätt/bolagsstyrning, transaktioner (M&A), konkurrensrätt/offentlig upphandling, fastighetsrätt/entreprenadrätt, Life Sciences.

Tingsmeritering eller annan domstolserfarenhet ses som meriterande, likaså om du har arbetat med statsstödsfrågor eller forskning och utveckling.

Som person är du självgående, strukturerad och noggrann. Du är pragmatisk och prestigelös, arbetar bra tillsammans med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Självfallet drivs du av att ge bra service och bidra till goda affärer. Utöver detta ser vi gärna att du tycker om att hålla utbildningar och kan kliva in som projektledare när så krävs.

Observera att tjänsten kan komma att bli inplacerad i säkerhetsklass, vilket ställer krav på godkänd säkerhetsprövning.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb, men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen.

Välkommen med din ansökan!
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryterande chef Susanne Berens Olsson +46 10 516 62 02. Sista ansökningsdag är 5 juni. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Genom
Tjänst

Bolagsjurist till RenFuel – innovation inom förnybar bioolja

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Senior Compliance Officer till Skandias Koncerncompliance

Genom
Tjänst

Senior Legal Counsel (Nordic & Baltic) to Schneider Electric

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Ekonomiansvarig till Sharp Recruitment & Consultants

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Marknadskoordinator till Sharp Recruitment & Consultants

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Jurist till Skandia Fonder

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Jurist inom mark- och miljörätt samt vattenkraftlagstiftning

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Senior Compliance Officer till Brummer & Partners

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Legal Counsel med fokus på AIFMD till Permian

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Ludvig & Co söker bolagsjurist

Placering
Stockholm

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons