Bolagsjurist till Länsförsäkringar Halland

Placering

Halmstad

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Vill du bidra till ett tryggt Halland och att möta morgondagens utmaningar? Länsförsäkringar Halland verkar i en förtroendebransch och sätter alltid våra kunder i största fokus. Vi på Länsförsäkringar Halland har en vision om att fortsätta förstärka vår positionering och upprätthålla hög kvalitet på bolagets styrning och kontroll. I detta arbete spelar de regulatoriska kraven en mycket viktig roll.

Vi söker nu en Bolagsjurist med fokus på regelefterlevnad.

Om oss

Länsförsäkringar Halland är lite annorlunda. Vi ägs nämligen av våra kunder. Varje gång vi har kontakt med en kund så pratar vi också med en av våra ägare. Det ställer lite högre krav än vanligt, men det är också det som gör det så roligt.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter i ett professionellt och yrkesskickligt team med modernt ledarskap. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.

Om rollen

I rollen som Bolagsjurist kommer du att bistå verksamheten med bevakning, utredning, analys och implementering av tillämpliga regelverk utifrån en god affärsmässig förståelse av Länsförsäkringar Hallands verksamhet.

Som Bolagsjurist kommer du, vid vårt kontor i Halmstad, ingå i VD-staben med andra specialister. Rollen är bred och du kommer förutom att vara regelefterlevnadsansvarig även:

  • samordna och ansvara för verksamhetens tillämpning av befintliga regelverk samt vid implementering av nya/ändrade regelverk,
  • övergripande ansvara för regelverksfrågor och frågor kopplade till intern styrning och kontroll,
  • bistå verksamheten brett i avtalsrättsliga frågor samt andra löpande juridiska frågeställningar gällande verksamheten,
  • informera och utbilda kollegor löpande inom relevanta regelverk, och
  • ansvara för och samordna Länsförsäkringar Hallands kontakter med Finansinspektionen och övriga myndigheter.

Om dig

Vi söker dig som har en juristexamen eller likvärdig akademisk utbildning samt minst fem års arbetslivserfarenhet av relevant regulatoriskt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet från myndighet, notarietjänstgöring och/eller arbetat på eller gentemot Finansinspektionen.

Som person ser vi gärna att du är analytisk, noggrann, strukturerad och tydlig i din kommunikation. Du är självgående, ödmjuk och trivs med att arbeta brett med olika arbetsuppgifter. För att lyckas i rollen måste du även ha en hög samarbetsförmåga då jobbet innebär mycket kontakter med medarbetare.

I din yrkesroll inger du förtroende, hjälper till kollegor när det behövs och har en hög grad av personlig integritet. Vi på Länsförsäkringar Halland tror på en positiv inställning och värdesätter medarbetare som gillar att sprida energi och att engagera andra.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Halmstad.

Kontakt och ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta gärna

Zerin Baran på tel. 072-032 87 86 eller på zerin.baran@sharprecruitment.se.

Mer om Länsförsäkringar Halland

Länsförsäkringar Halland är en del av Länsförsäkringsgruppen som består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag runt om i hela Sverige. Länsförsäkringars kundägda och lokala förankring skapar grunden för en långsiktig och bästa möjliga service åt våra kunder. Vi erbjuder helhetslösningar inom bank och försäkring, samt arbetar aktivt med att alltid se till vad som är bäst för kunderna, med utgångspunkt i kundernas vardag. Idag är vi 220 personer som arbetar i bolaget och premieintäkterna 2018 uppgick till 828 miljoner kronor.

Genom
Tjänst

Bolagsjurist? Nobina söker affärsmässig hybrid mellan affär och compliance  

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Legal Counsel to Dometic Group

Placering
Solna
Genom
Tjänst

Head of Legal till PodX Group

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

KICKS söker Head of Legal & Compliance

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Stillfront söker bolagsjurist med fokus på dataskydd

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

SCA söker bolagsjurist

Placering
Sundsvall
Genom
Tjänst

Riksbyggen söker entreprenadjurist till Fastighetsförvaltningen

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Data Protection Officer till Sergel

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Skattekonsult till Advice

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Dina Försäkringar söker skadejurist

Placering
Stockholm

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons