Bolagsjurist till Landshypotek Bank

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Landshypotek Bank är en liten bank med en stor uppgift där medarbetarna är avgörande för vår framgång. Vi utgörs av cirka 230 engagerade medarbetare på 19 kontor. Skillnaden mellan vår bank och andra är att här kommer du märka och se effekterna av hur du bidrar till att vi når våra mål. Sedan 1836 har vi finansierat satsningar inom jord- och skogsbruk och företagande på landsbygden. Banken drivs inte av eget vinstintresse med utdelning till aktieägare utan överskottet delar vi i stället ut till våra jord- och skogsbrukskunder. På så sätt bidrar vi till ett rikare liv i hela landet. Idag erbjuder vi också bolån till husägare i och utanför storstäderna samt sparande för alla vars hjärtan klappar för en levande landsbygd.

Landshypotek Bank söker nu en engagerad och driven bolagsjurist med inriktning finans- och kapitalmarknadsjuridik som vill växa tillsammans med oss.

Vad vi kan erbjuda dig

Hos oss får du ett utmanande arbete med utvecklande arbetsuppgifter, stort ansvar och utrymme för egna initiativ. Vi är en modern arbetsplats med många engagerade och kunniga medarbetare runt om i landet. Landshypotek Bank är och vill vara en värderingsdriven bank. Vi tror inte att kulturen är något som sitter i väggarna utan vi tror att kulturen finns i hur vi agerar varje dag. Som medarbetare på Landshypotek Bank strävar vi därför alltid efter att agera i enlighet med våra värderingar Kunddriv, Handlingskraft, Glädje och Tillsammans.

Om rollen

I rollen som bolagsjurist får du möjlighet att påverka och utveckla verksamheten i ett team som arbetar nära och tillsammans med övriga avdelningar och funktioner i banken. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för bankens finans- och kapitalmarknadsjuridik, vilket innefattar projektledning, förhandling, avtalsskrivning samt rådgivning avseende bankens obligationsprospekt, derivat- och upplåningsavtal.

Du kommer även arbeta med regulatoriska frågor med särskilt fokus på resolutionsarbete, kapital, risk och finans tillsammans med andra avdelningar på banken. Därutöver innehåller rollen allmän affärs- och bolagsjuridik samt juridisk rådgivning till affärsverksamheten och stabsfunktioner såsom t.ex. avtalsförhandling och fastighetsrätt.

Du kommer att representera banken externt t.ex. genom att medverka i bankföreningens kommittéer samt vara föredragande i bankens interna kommittéer och styrelsens utskott.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och mycket goda teoretiska kunskaper i de rättsområden som är centrala för bankens verksamhet. Du har åtminstone tre till fem års praktisk affärsjuridisk erfarenhet från bank, advokatbyrå eller liknande samt erfarenhet av finans- och kapitalmarknadsjuridik. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Vi ser framför oss att du som bolagsjurist är:

  • proaktiv
  • kvalitetsmedveten
  • affärsmässig i ditt förhållningssätt
  • ansvarstagande

Vidare har du en förmåga att arbeta på ett konstruktivt sätt tillsammans med olika avdelningar inom banken. Som person är du prestigelös och har en utmärkt samarbetsförmåga.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Linda Sjöhagen på 073 641 88 81 eller linda.sjohagen@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lediga jobb

Jurek

Group Compliance Manager to Alfa Laval Group

Lund
|
Sista ansökningsdag 2023-01-01
von Feilitzen & Partners

Bolagsjurist till ikoniskt svenskt varumärke, Stockholm

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-15
Sharp

Legal Counsel till Välinge Innovation

Helsingborg
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24
Sharp

Compliance Manager till Nordic Guarantee

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24
Jurek

Group Legal Counsel – Labour law, AB Volvo

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24
Jurek

Nordic Surrogacy söker jurist

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-23
Jurek

Stockholm Live söker Junior Legal Counsel

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-22
Sharp

Erfaren bolagsjurist till ICA Gruppen

Solna
|
Sista ansökningsdag 2023-12-17
Sharp

Senior Internal Auditor to Skanska

Stockholm, Göteborg, Malmö
|
Sharp

IT Internal Auditor to Skanska

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-17

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons