Annons

Annons

Bolagsjurist med ansvar för legal support till Scania Purchasing

Sista ansökningsdatum: 
28 augusti 2018
Placeringsort: 
Stockholm
Kontaktinformation: 
Mari Hansson
08-553 53532

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Corporate Legal Affairs är en central del av Scanias globala juristfunktion och ingår i ledningsenheten Corporate Legal Affairs and Risk Management. Avdelningen består idag av fyra affärsjurister, en assistent samt chefsjuristen som även är chef för ledningsenheten Corporate Legal Affairs and Risk Management. Då nuvarande bolagsjurist med ansvar för legal support till Scania Purchasing går vidare till nya utmaningar inom Corporate Legal Affairs, ska en ny bolagsjurist till detta ansvarsområde anställas. Scania Purchasing ansvarar för inköp av produkter och tjänster till Scanias samtliga enheter i världen. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje, där huvuddelen av organisationen också är fysiskt lokaliserad. En väsentlig andel medarbetare finns också utspridda i olika länder där Scania bedriver verksamhet.

Arbetsbeskrivning

I rollen som bolagsjurist med ansvar för legal support till Scania Purchasing, arbetar du med affärsjuridisk rådgivning i en internationell miljö. Du är ett stöd i det dagliga arbetet med legal rådgivning och riskbedömning till såväl Scanias inköpare som till inköpsorganisationens ledning. Du kommer att arbeta med olika rättsområden relevanta för en inköpsorganisation, framförallt köp- och avtalsrätt, men även immaterialrätt, IT-rätt, insolvensrätt etc. Du kommer även att arbeta med internutbildning av inköpare samt medverka i intern processutveckling för inköpsorganisationen. Arbetet är omväxlande och självständigt. Du kommer att, liksom övriga bolagsjurister, vara baserad i Södertälje och rapportera till Scanias chefsjurist.

Vem är du?

Du har en juristexamen och har 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå eller som bolagsjurist.
Vi ser gärna att du har goda kunskaper i kommersiell avtalsrätt och köprätt.
Det är meriterande om du har kunskaper inom immaterialrätt och IT-rätt (inkl. ”data protection”).
Vi förväntar oss att du är prestigelös, noggrann, flexibel, resultatorienterad, beslutsför samt har ett gott omdöme. Du är van vid att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt och har en hög arbetskapacitet. Det är även viktigt att du har god samarbetsförmåga, är lösningsorienterad och har ett intresse för affärer. I och med att arbetet omfattar både externa och interna kontakter bör du vara utåtriktad, självgående och ha lätt för att samarbeta. Du har utmärkta kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Det är meriterande med kunskaper i tyska.

Våra värderingar

På Scania strävar vi efter att arbeta utifrån våra sex värderingar. Den rätte kandidaten bör kunna stå bakom dessa, balansera dem och förhoppningsvis överträffa sig inom de flesta av dem:

  • Customer first
  • Respect for the individual
  • Elimination of waste
  • Determination
  • Team spirit
  • Integrity

Vi erbjuder dig

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Välkommen att ansöka

Du är välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till. Urval kommer att ske löpande men under industrisemestern (v.29-32) kommer rekryteringsarbetet pausas.

Eventuella frågor besvaras av Mari Hansson, Legal Counsel, Corporate Legal Affairs, 08-553 53532 och Anneli Tunved, Recruitment Specialist, 08-553 51793.

About the job

Title: Bolagsjurist med ansvar för legal support till Scania Purchasing
Business area: Administration
Country: Sweden
City: Sodertalje
Last application date: 2018-08-28

About Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.