Annons

Annons

Biträdande jurist med inriktning mot M&A och private equity till Bird & Bird

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
​​​​​​​sandra.braborg@twobirds.com
+46 734 24 20 75

Till vårt Stockholmskontor söker vi nu biträdande jurister med inriktning mot M&A och private equity.

Beskrivning av tjänsten

Som biträdande jurist i M&A/Private Equity arbetar du normalt i transaktionsteam med partners och andra biträdande jurister både från Stockholmskontoret och från byråns internationella kontor. Du kommer huvudsakligen att biträda svenska och internationella klienter i samband med förvärv, omstruktureringar, sammanslagningar samt i olika andra bolagsrättsliga frågor.

Din profil

Du har efter din juristexamen arbetat i cirka 3–5 år på en affärsjuridisk advokatbyrå där du främst har arbetat med transaktioner för private equity och industriella företag. Som person är du analytisk, noggrann och kvalitetsmedveten. Du är intresserad av att förstå klientens drivkrafter och av att som projektledare ansvara för byråns rådgivning inom olika områden för att framgångsrikt slutföra transaktioner. Du engageras av goda resultat, framgångsrikt samarbete och nöjda klienter. Då vi ofta arbetar integrerat med andra Bird & Bird-kontor världen över behöver du, utöver svenska, också ha en mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

Vilka är vi?

Bird & Bird är en internationell fullservicebyrå med mer än 1 300 jurister på 30 kontor i Europa, Mellanöstern, Asien, Australien och Nordamerika. Den internationella dimensionen är en del av den dagliga verksamheten och oavsett var i världen du arbetar präglas alla kontor av samma företagskultur.  I Sverige är byrån en ledande affärsjuridisk advokatbyrå och på vårt kontor i Stockholm arbetar cirka 70 personer.

På Bird & Bird arbetar vi aktivt med flera CSR-initiativ, både på lokal och internationell nivå, där jämställdhet, inkludering och miljöarbete är i fokus.  Vi är även stolta över våra pro-bono ärenden med bland annat Barncancerfonden och Läkare utan gränser.

Vad erbjuder vi?

Vi på Bird & Bird kommer att ge dig utrymme att växa och vidga dina vyer, både i din yrkesroll och i din personliga utveckling. Du kommer att arbeta med spännande och utmanande uppdrag, såväl svenska som gränsöverskridande, tillsammans med erfarna och kompetenta kollegor både i Sverige och på våra kontor runt om i världen. På Bird & Bird har du möjlighet att bygga ett internationellt nätverk och arbeta med ledande juridiska experter inom olika områden. Vår branschstrategi genomsyrar verksamheten och som jurist kommer du att aktivt vara engagerad i en eller flera av våra branschgrupper Tech & Comms, Retail & Consumer, Media Entertainment & Sport, Energy & Utilities, Life Sciences, Financial services, Aviation och Automotive.

Som en del i din professionella utveckling kommer du bland annat delta i Nordic Professional Development Programme, med utbildningar förlagda till våra tre nordiska kontor i Helsingfors, Köpenhamn och Stockholm. På Bird & Bird ges också möjlighet till secondment på våra kontor runt om i världen, under såväl längre som kortare perioder.

En central del av Bird & Birds företagskultur är den sociala dimensionen. För att främja kontakter och kunskapsutbyte mellan jurister och andra medarbetare på alla våra kontor arrangeras en mängd olika internationella konferenser och sociala aktiviteter.

Ansök

Du ansöker genom vår rekryteringsportal ReachMee där du laddar upp cv, personligt brev, betyg från juristlinjen samt i övrigt relevanta intyg. Tillträde enligt överenskommelse. Ansökningar behandlas löpande.

Kontaktpersoner

Sandra Bråborg
+46 734 24 20 75
sandra.braborg@twobirds.com