Annons

Annons

Biträdande enhetschef till Enheten för karteller och förvärv

Sista ansökningsdatum: 
04 oktober 2018

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och samtidigt ha balans i livet? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Vi söker en biträdande enhetschef till Enheten för karteller och förvärv. Enheten ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer.  

Dina arbetsuppgifter  

 • Du bistår enhetschefen i arbetsledningen och arbetar aktivt för en bra arbetsmiljö och effektiva arbetsformer.  
 • Du ansvarar som projektägare för konkurrensrättsliga utredningar.  
 • Du genomför konkurrensrättsliga, EU-rättsliga och förvaltningsrättsliga analyser.  
 • Du deltar aktivt i arbetet med att utforma förslag till beslut.  
 • Du ingår i processteam för att förbereda mål i domstol.  
 • Du deltar i Konkurrensverkets internationella samarbeten. 

Kvalifikationskrav  

Du har  

 • examen i juridik,  
 • minst fem års yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från exempelvis advokatbyrå, EU-kommissionen, konkurrensmyndighet eller domstol,  
 • mycket goda kunskaper i konkurrensrätt,  
 • mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska samt  
 • god förmåga att uttrycka dig på engelska.

Du har intresse för ledarskapsfrågor. Du har hög integritet, är lyhörd och har mycket god samarbetsförmåga. Du är resultatorienterad, analytisk och tycker om att hantera komplexa rättsliga frågeställningar. Du har hög arbetskapacitet och god förmåga att prioritera.  

Upplysningar  

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår hemsida. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning och sex månaders provanställning.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Göran Karreskog, enhetschef, Hanna Witt, avdelningschef, eller till Karin Alling, personalansvarig. Fackliga företrädare är Håkan Carlsson (SACO) och Ulf Bengtsson (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen (GDPR). När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 2018-10-04 

Välkommen med din ansökan!