Snabbfakta

Ort

Stockholm

Omfattning

Heltid

Har du frågor om tjänsten?

I denna rekryteringsprocess samarbetar Bildupphovsrätt med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Vill du arbeta i en central roll med upphovsrätten i centrum? Där du får möjlighet att använda dina juridiska kunskaper till att säkra upphovspersonernas rätt till ersättning? I så fall är rollen som Chefsjurist på Bildupphovsrätt något för dig!

Arbetsbeskrivning

I rollen som Chefsjurist på Bildupphovsrätt kommer du framför allt arbeta med upphovsrätt i alla dess former, men också andra områden kan bli aktuella. Det kan avse såväl avtalsförhandlingar och hantering av tvister som lagstiftningsarbete och remissyttranden. Du fungerar som en tillgänglig resurs för dagliga frågor och ärenden från såväl kollegor som medlemmar. Arbetet innefattar också nationellt och internationellt samarbete samt politiskt påverkansarbete.

Du rapporterar till VD och sitter med i ledningsgruppen. Kansliet har totalt 15 anställda och ligger centralt beläget på Södermalm i Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen och som har arbetat några år på bolag, organisation eller/eller advokatbyrå. Du har stor erfarenhet av upphovsrätt och du är van att upprätta och förhandla avtal. Har du arbetat med påverkansarbete är det starkt meriterande liksom om du har internationell erfarenhet. Som jurist har du en stor analytisk förmåga och tycker om att arbeta målinriktat och med en hög grad av flexibilitet. Du har stor social förmåga, är utåtriktad och kan arbeta lika bra självständigt som i grupp. Vidare är du prestigelös och lösningsorienterad och trivs som bäst i en roll där du får arbeta såväl strategiskt som operative. Det är så klart en förutsättning att du förstår vikten av upphovsrättens betydelse för kultur och alla våra medlemmars fantastiska bildskapande!

Du erbjuds

Du erbjuds en central och självständig roll på en idéburen organisation där du får en stor möjlighet att påverka och driva!

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Bildupphovsrätt med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

Bildupphovsrätt är en förening som har som mål att främja bildskapares ekonomiska och upphovsrättsliga intressen. Vi representerar fler än 9 000 direktanslutna upphovspersoner i Sverige samt organisationerna: Konstnärernas Riksorganisation, Svenska Fotografers Förbund, Svenska Tecknare, Journalistförbundet, Svenska konstnärsförbundet och Bildleverantörernas förening. Dessutom företräder Bildupphovsrätt cirka 90 000 utländska bildupphovspersoner genom de systerorganisationer vi samarbetar med. Bildupphovsrätt följer svensk och internationell upphovsrättslagstiftning.

Bildupphovsrätt samlar in ersättning för upphovspersonernas räkning när deras verk används i olika sammanhang. Det kan vara i böcker, på skivomslag, affischer, i tidningar eller på webbplatser. Varje år går cirka 100 miljoner kronor tillbaka till de som arbetar med att skapa verken.Pengar som möjliggör att ny konst kan skapas.

Bildupphovsrätt är registrerad kollektiv förvaltningsorganisation under tillsyn av Patent- och registreringsverket, PRV.

 

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.

Logga in