Annons

Annons

Baker McKenzie söker biträdande jurister till flera rättsområden

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
agnes.smedberg@jurek.se
+46 70 29 170 46

Baker McKenzie är en internationellt topprankad advokatbyrå och en av världens ledande inom affärsjuridik. Byrån växer inom flera områden och söker nu biträdande jurister till flera rättsområden Employment & Compensation, Tax, International Commercial & Trade och Dispute Resolution.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande jurist kommer du tillsammans med dina kollegor att arbeta brett inom respektive rättsområde. Du kommer arbeta med seniora biträdande jurister och delägare, nära klienterna och du får tidigt stort eget ansvar. Bland uppdragsgivarna finns flera av de främsta svenska och internationella företagen. Många av våra uppdrag innebär gränsöverskridande arbete och du kommer att arbeta med kollegor i andra länder på en daglig basis.

Tjänsten är placerad i moderna lokaler centralt belägna på Vasagatan i Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen med goda akademiska meriter och ca 1–2 års erfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av - vi förutsätter att du har ett intresse för - respektive verksamhetsgrupps område, dvs. arbetsrätt, skatterätt, internationella kommersiella handelsfrågor eller tvistlösning. Vidare är notarietjänstgöring mycket meriterande för samtliga tjänster och ett krav för tjänsten som biträdande jurist till tvistlösningsgruppen.

Du trivs med att arbeta i ett högt tempo i en internationell organisation och vill växa och utvecklas på byrån. Du ser helheten i affären och är lösningsorienterad. I en grupp är du en lagspelare som har mycket god samarbetsförmåga och social förmåga. Vidare har du god analytisk förmåga, är noggrann och strukturerad. Slutligen tycker du det är roligt att arbeta med flera projekt samtidigt och är van att hålla deadlines och arbeta självständigt.

Då den största delen av ditt arbete kommer att utföras på engelska måste du kunna arbeta helt obehindrat på både engelska och svenska.

Du erbjuds

Du får möjligheten att komma till en verkligt internationell organisation där man regelbundet träffas i sina rättsområden (eller practice groups som vi kallar dem) på möten i olika länder. Du får också chansen att arbeta med några av de största svenska och multinationella företagen som klienter.

Baker McKenzie satsar också mycket på utvecklingsprogram både för personlig utveckling och karriärsutveckling och det är en social arbetsplats med många gemensamma aktiviteter såsom lunchlöpning, internationella fotbollsturneringar och AW:n på Stockholmskontoret.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Baker McKenzie med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se, vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Agnes Smedberg på +46 70 29 170 46 eller agnes.smedberg@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Stora, välkända klienter. Fokus på innovation. Utmanande arbete. Baker McKenzie är världens högst rankade advokatbyrå - och en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik. Men det allra viktigaste är att du som medarbetare ska känna dig högt rankad hos oss. Hela vår kultur bygger på att alla ska utvecklas till sin fulla potential. Vi ser det som att byrån består av 13 499 jobbcoacher och du kan snart bli en av dem.

Vi är ett sammansvetsat team på ca 100 personer i Stockholm med den internationella byråns alla fördelar. Vi sitter i trevliga lokaler centralt på Vasagatan 7 och erbjuder dig en stimulerande, inkluderande och trevlig arbetsmiljö. Tillsammans arbetar vi över rättsområden och landsgränser för att bistå våra klienter på bästa sätt. Baker McKenzie grundades i Chicago 1949 och idag är vi fler än 13 000 medarbetare på 78 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001.

Sökord: biträdande jurist, affärsjuridisk byrå, affärsjuridik, arbetsrätt, skatterätt, tvistlösning, internationell kommersiell handel, processrätt, Employment & Compensation, Tax, International Commercial & Trade, Dispute Resolution

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Agnes Smedberg