Atrium Ljungberg söker Chefsjurist

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Vi äger, utvecklar och förvaltar fastigheter med fokus på att skapa attraktiva och hållbara stadsmiljöer där människor vill leva, arbeta och vistas – idag och i framtiden. Nu söker vi vår nya chefsjurist!

Arbetsbeskrivning

Som Chefsjurist på Atrium Ljungberg är du ansvarig för juridik och compliance inom bolaget. Rollen är bred och du kommer arbeta såväl strategiskt som operativt, framförallt med att bistå verksamheten med upprättande och förhandling av hyresrättsliga avtal. Du är även ansvarig för corporate governance, varför rollen innehåller en hel del bolagsrätt och börsrätt. Du hanterar bolagets årsstämma och sitter med som sekreterare i bolagets styrelse. I rollen ingår också övrig compliance såsom antikorruption och whistleblowing samtidigt som du ansvarar för bolagets tvister och hanterar i förekommande fall de externa ombuden.

Som Chefsjurist leder du bolagets juristavdelning som även består av en Bolagsjurist. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Sickla köpkvarter och du rapporterar till CFO.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad svensk juristexamen har arbetat minst sju år på advokatbyrå och/eller bolag. Med din erfarenhet från fastighetsbranschen har du en bred affärsjuridisk kompetens med särskild erfarenhet av att upprätta och förhandla hyresavtal. Vi ser också att du är van att arbeta i en noterad miljö samt har erfarenhet av regelefterlevnad.

Som jurist har du ett stort intresse för affären och du trivs som bäst i en roll där du får arbeta både affärsnära och strategiskt. Du är van att arbeta självständigt och du trivs med ansvar. Du har erfarenhet av att göra relevanta riskavvägningar, du är affärsmässig och pragmatisk och är van att fatta beslut, samtidigt som du är kommunikativ och lyhörd inför verksamhetens behov. Du är trygg i din person, kompetens och i ditt ledarskap och du skapar därmed förtroende hos dem du möter.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig en central och strategisk roll på ett av Sveriges större börsnoterade fastighetsbolag! Du kommer ges stort förtroende att sätta din prägel på rollen och vi erbjuder dig många kontaktytor både internt och externt.

Nyckeln till vår framgång är nöjda, ansvarstagande och engagerade medarbetare. Vi tror att man blir starkare tillsammans och att de bästa idéerna föds i samverkan mellan människor med olika bakgrund, erfarenhet och kompetens. Det finns mycket mer att berätta om vår verksamhet. Läs mer om vårt företag och hur det är att jobba hos oss på vår hemsida www.al.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Atrium Ljungberg med Jurek Rekrytering & Bemanning. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733 10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges större börsnoterade fastighetsbolag. Vi äger, utvecklar och förvaltar fastigheter på tillväxtmarknader i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Vårt fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer för kontor och handel kompletterat med bostäder, kultur, service och utbildning. Vår vision — Alla vill leva i vår stad — leder oss på rätt väg. Här möts en mängd verksamheter som skapar spännande stadsmiljöer där alla människor väljer att vara.

Den totala uthyrbara ytan omfattar cirka 1 miljon kvadratmeter fördelat på ett sjuttiotal fastigheter, värderade till 60 miljarder kronor. Våra handelsplatser har närmare 60 miljoner besökare per år och i våra områden arbetar och studerar drygt 30 000 personer och lever och bor ett tusental personer. Vår projektportfölj möjliggör investeringar i redan ägd mark eller markanvisningar motsvarande cirka 40 miljarder kronor med tyngdpunkt i fyra områden i Stockholm; Hagastaden, Sickla, Slakthusområdet och Slussen. Atrium Ljungberg är noterat som ATRLJ-B.ST på Nasdaq Stockholm Large Cap-listan och har en rating hos Moodys om Baa2 med stabila utsikter.

Lediga jobb

Internal Auditor to Sweco Group

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-04-27

Bolagsjurist till Avtalat

Stockholm, Göteborg, Malmö
|
Sista ansökningsdag 2023-04-24
Sharp

Bolagsjurist med fokus på entreprenadrätt till K-Fastigheter

Malmö
|
Sista ansökningsdag 2023-04-23
Sharp Recruitment & Consultants

Senior Legal Counsel med Regulatory-inriktning till Infranode

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-04-21

Dataskyddsjurist till Humana-koncernen

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Bolagsjurist till Humana-koncernen

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-04-16
Sharp Recruitment & Consultans

Legal Contract Manager Nordic & Baltic to Schneider Electric

Lund, Ballerup, Solna
|
Sista ansökningsdag 2023-04-15

Affärsfokuserad Compliance Officer till Pareto Securities

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-04-13

Jurist till Bostadsrätterna

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Förhandlingschef till Swedavia

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons