Annons

Annons

Assisterande portföljförvaltare / analytiker till Ålandsbanken

Sista ansökningsdatum: 
09 juni 2019
Placeringsort: 
Stockholm
Kontaktinformation: 

Vill du vara med i vårt vinnarteam! 

Ålandsbanken är en utmanare i bankvärlden och väcker uppmärksamhet för vårt vinnande sätt att bygga kundrelationer. Kundfokus och kreativa lösningar är ledord i vår starka utvecklingsfas. Attraheras du av utmaningen att föra vår verksamhet framåt så kan du bli en viktig länk i vår koncern med verksamhet på Åland, i Finland och i Sverige. 

Assisterande portföljförvaltare / analytiker till Europa-teamet inom Ålandsbanken Fondbolag

Du kommer att få en viktig roll i utvecklingen av vårt framgångsrika Europa-team. Dina arbetsuppgifter är att analysera och kommentera aktier på aktiemarknaderna.     

Vi är en liten och öppen organisation under kontinuerlig utveckling och arbetet innebär många kontaktytor både inom banken och mot våra kunder. Vi värdesätter därför att du är öppen, social och affärsmässig i din personlighet.   

Din profil 

Vi ser att du har minst 2–3 års erfarenhet av att arbeta med liknande uppgifter. En förutsättning för tjänsten är att du har ett stort aktieintresse och erfarenhet från fundamental aktieanalys. Erfarenhet av att jobba som aktieanalytiker är meriterande. En relevant akademisk utbildning samt god kunskap om de finansiella marknaderna är också viktiga egenskaper för rollen. Vi ser även att du har hög arbetskapacitet, då arbetet periodvis innebär en hög belastning för gruppen.

Din bakgrund 

Du har en god stilistisk förmåga och är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Du har god IT-vana och programmeringskunskaper i VBA och/eller Python är ett stort plus. Förutom att du är duktig på Office-paketet, och framförallt Excel, så har du även erfarenhet av att jobba med Bloomberg. Swedsec är ett krav i rollen och vi erbjuder möjligheten att licensiera sig under anställningstiden hos oss om du inte redan har licens.

Att bli en del av oss 

Som en del i vårt team erbjuds du en arbetsplats i en miljö som präglas av våra värdeord: Ambitiösa, Personliga och Ansvarsfulla. Hos oss får nämligen alla möjligheten att ta sig an utmaningar, lyckas, misslyckas och växa i strävan att förändra, förbättra och utveckla vår affär. Ålandsbanken är en platt organisation där du får arbeta med många av Sveriges mest spännande och intressanta entreprenörer. Sist men inte minst kommer du att ha seriösa, kunniga och ödmjuka kollegor med lång erfarenhet samt en ledning som ser till både gruppens och den enskilda individens bästa.

Vill du veta mer? 

Närmare upplysningar kring tjänsten ger Lars Söderfjell, Chef Nordiska Aktier på lars.soderfjell@alandsbanken.se eller Bodil Edling, HR Chef Sverige på bodil.edling@alandsbanken.se.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Välkommen med din ansökan senast 09.06.2019. Urval och intervjuer sker löpande.