Annons

Annons

AML-specialist till Nordax Bank

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
peter.ekstrom@sharprecruitment
070 813 51 85

Nordax Bank är en ledande nordisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig in- och utlåning till cirka 150.000 privatkunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Vi har cirka 200 anställda och genom vår centraliserade affärsmodell bedrivs hela verksamheten från vårt kontor i Stockholm. Nordax grundades 2003 och sedan dess har vi växt och format en organisation baserad på stort kunnande och engagemang. Från Januari 2019 är Svensk Hypotekspension en del av Nordaxkoncernen. Vi är en specialistbank som genom ansvarsfull kreditgivning hjälper människor att göra genomtänkta val för ett liv de har råd med. Vi har specialiserat oss på ett fåtal produkter som bolån, privatutlåning utan säkerhet, lån för 60+ samt sparkonton.

Vi söker nu en AML Specialist till vår Anti Financial Crime (AFC) avdelning med placering på huvudkontoret i Stockholm

Beskrivning

AFC är en central kontrollfunktion inom banken vars uppgift är stödja verksamheten i frågor som rör bedrägerier, åtgärder mot penningtvätt och terroristfinansiering. I din roll som AML-specialist kommer du bli en mycket viktig del i detta arbete och tillsammans med funktionens chef ansvara för att bankens arbete mot bedrägerier, penningtvätt och terroristfinansiering bedrivs på ett ändamålsenligt och effektivt sätt. 

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att

  • Utveckla rutiner, processer och styrdokument samt hålla dig uppdaterad om nya metoder och trender samt förändrade regelverk inom penningtvättsområdet
  • Genomföra utbildningar samt löpande stödja verksamheten operativt med råd och stöd inom penningtvätt
  • Revidera och genomföra riskbedömningar av bankens verksamhet
  • Rapportera misstänka fall av bedrägerier eller penningtvätt till Finanspolisen

Rollen innebär ett stort mått av självständigt arbete där du ges stora möjligheter att påverka och där du kommer vara drivande i utvecklingsprojekt kopplade till bankens arbete mot penningtvätt och terroristfinansiering.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig med akademisk examen, troligtvis inom juridik eller ekonomi, och med minst tre till fyra års relevant arbetslivserfarenhet från finanssektorn. Du har god erfarenhet och kunskap kring operativt arbete med AML och de arbetsuppgifter som ingår i denna roll. Har du erfarenhet av arbete på en specialistbank och av att göra allmänna riskbedömningar är detta meriterande. Likaså om du har arbetat med internutbildningar. 

Då rollen innebär ett omfattande eget ansvar måste du som person vara utåtriktad, initiativtagande, och drivande med stor förmåga att arbeta självständigt. Du är skicklig på att kommunicera och bra på att skapa förtroende i verksamheten.  

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska. 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan! 

Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka HÄR

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.