Snabbfakta

Ort

Stockholm

Har du frågor om tjänsten?

För mer information kring tjänsten kontakta Rosita von Feilitzen på telefon 073-540 57 07. 

Grant Thornton är ett tillväxtföretag inom revisions- och konsultbranschen. Vi hjälper dynamiska ägarledda företag att växa och utvecklas. Många medarbetare beskriver miljön hos oss som både positiv och dynamisk. Vi är ca 1300 medarbetare på drygt 20 orter i Sverige och är ett medlemsföretag inom Grant Thornton International Ltd. Vi stödjer entreprenörer i de ekonomiska frågorna inom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. 

Ditt uppdrag 

Vi behöver komplettera vår juristavdelning då företager växer och arbetsuppgifterna blir flera. Vi söker därför en affärsorienterad bolagsjurist för tillsvidareanställning vid placering på huvudkontoret i centrala Stockholm. När du ansluter kommer vi att sitta i nya lokaler på Kungsgatan 57, men med möjligheter att arbeta flexibelt, på kontoret, hemma eller från annan plats utifrån vad du, gruppen och arbetsuppgifterna kräver eller önskar vid olika tillfällen. 

Som bolagsjurist bistår du organisationen med råd och stöd i juridiska frågeställningar, samt frågor om regelefterlevnad, i den löpande verksamheten. Dina huvudsakliga rättsområden är inom allmän avtals- och kontraktsrätt, associationsrätt, skadeståndsrätt, IT-rätt samt inom andra löpande frågor som berör vår verksamhet som revisionsföretag. Du agerar som intern rådgivare och bidrar till att sprida juridisk kunskap inom organisationen. Du fungerar även som juridiskt stöd i frågor angående bolagets affärsutveckling och vid utveckling av system och rutiner t.ex. inom bolagets Risk Management-funktion. Du kommer också att arbeta med vår kundantagandeprocess. 

Du kommer att ingå i en grupp med andra bolagsjurister och rapportera till chefsjuristen men kommer att ansvara för egna uppdrag varför erfarenhet av självständigt och proaktivt arbete är viktigt.  

Kvalifikationer 

Vi söker dig med juristexamen och 2-4 års erfarenhet från advokatbyrå, revisionsbyrå eller liknande verksamhet, alternativt som bolagsjurist. Du har en allmänjuridisk bakgrund med erfarenhet från att upprätta, granska avtal/avtalsutkast och delta i avtalsförhandlingar. Du tycker att det är roligt och utvecklande att komma i kontakt med frågor inom olika rättsområden, även när de uppstår oplanerat. Om du har erfarenhet av revisionsbranschen, andra allmänna compliance frågor (GDPR/Penningtvätt), och/eller kunskaper inom det IT-rättsliga området är det meriterande. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav. 

Personliga egenskaper 

För att lyckas i rollen krävs förmåga att arbeta självständigt och i nära samarbete med olika intressenter inom bolaget men även med externa parter som leverantörer. Du är konsultativ i din roll, proaktiv i ditt angreppssätt och vill bidra till affären. Som person är du strukturerad och noggrann med starkt eget driv och integritet.  

Vårt erbjudande 

Vi erbjuder stimulerande och varierande arbetsuppgifter i en roll med fokus på den svenska marknaden och som även inkluderar kontakter med företag och organisationer både inom och utanför Norden. 

Vår vision är att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Genom engagerade och framtidsorienterade diskussioner hjälper vi våra kunder att äga, styra och leda sina företag. Här får du i en platt och förändringsbenägen kultur samarbeta med samtliga våra kontor och affärsområden och på så vis forma din egen karriärutveckling. 

Vi verkar i en omvärld med höga förväntningar och har därigenom ett ansvar gentemot både samhället och våra kunder. Det innebär bland annat att leverera tjänster grundade på hög kvalitet, professionalitet, integritet, konfidentialitet och ett gott omdöme, vilket naturligtvis även gäller för vår bolagsjuristavdelning. Vår verksamhet är väl reglerad och därmed är god riskhantering, regelefterlevnad, intern styrning och kontroll viktiga grundförutsättningar. Vi värnar om en kultur där varje medarbetare har ett ansvar att agera etiskt och följa gällande regelverk. 

Din ansökan 

Välkommen med din ansökan bestående av CV, personligt brev, betyg från juristprogrammet samt andra relevanta betyg och intyg. I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners AB. Vi ser fram emot din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, senast den 12 november 2021 till www.vonfeilitzen.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. För mer information kring tjänsten kontakta Rosita von Feilitzen på telefon 073-540 57 07. 

Välkommen med din ansökan!

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.

Logga in