Annons

Annons

Affärsfokuserad bolagsjurist till Securitas Sverige

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
zarina.virsholm@sharprecruitment
0733 99 07 27

Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet med mer än 350,000 anställda i över 58 länder. Den svenska verksamheten bedrivs av Securitas Sverige AB som har mer än 9 600 med­arbetare och 170 avdelningskontor runt om i landet. Bolaget ingår i koncernens Europa Division, Security Services Europe. Med våra tre ledstjärnor "Ärlighet, Vaksamhet, Hjälp­samhet" har Securitas skyddat hem, arbete och samhälle i Sverige i över 85 år.

Securitas levererar en mängd olika tjänster som kan kombineras och skräddarsys för kunden behov såsom stationär bevakning, mobila tjänster (t.ex. rondering, områdesbevakning, larm­mottagnings- och utrycknings- och brandskydds tjänster), flygplatsbevakning, tekniska säker­hets­tjänster (t.ex. larm-, kamera- och gps tjänster) samt risk- och säkerhetskon­sultations­tjänster. Avancerad säkerhetsteknik och personell bevakning vävs alltmer samman till heltäckande lösningar där varje detalj och person uppfyller kraven på kvalitet och kompe­tens för att skapa trygghet och förebygga skador.

Nu söker vi en driven och affärsfokuserad bolagsjurist.

Beskrivning

Det här är en möjlighet för dig som gillar affärer och vill arbeta mycket verksamhetsnära.

Som bolagsjurist på Securitas Sverige får du arbeta brett och hantera alla typer av legala ärenden. Du kommer att jobba nära säljarna och därför är det viktigt att du är riktigt vass på avtalsrätt och förhandling.

Du kommer att rapportera till stabschef samt ha en dotted line direkt till bolagets VD. Men du kommer även samverka med övriga avdelningar på huvudkontoret, såsom risk management, säkerhet, kvalitet, ekonomi, marknad och information. Arbetet kommer även att innebära en del resor.

För att passa in på Securitas räcker det inte med att du är en bra jurist. Du måste även ha dessa egenskaper:

 • Ärlighet
 • Vaksamhet
 • Hjälpsamhet

Vidare måste du även vara prestigelös, lösningsorienterad och snabb. Du ska gilla att arbeta med säljare och drivas av att få agera i en intensiv och flexibel miljö. Förmågan och erfarenheten av att snabbt kunna analysera risker och komma med förslag på förbättringar är A och O. Du kommer behöva arbeta proaktivt och tillsammans med säljorganisationen för att nå bra resultat. Viktigt är därför att du drivs av affärer.

Arbetsuppgifter och kvalifikationer

I bolagsjuristens arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Förhandling och kommersiell avtalsskrivning och granskning
 • Bolagsstyrningsfrågor
 • Transaktioner
 • Konkurrensrätt och offentlig upphandling
 • Vissa dataskyddsfrågor som kan uppkomma
 • Arbetsrätt
 • En del tvistehantering, t ex reklamationer och skadeståndskrav

Du kommer vidare att säkerställa implementeringen av bolagets olika riktlinjer, bestämmelser, nya standardavtal, processer, mm genom information och utbildning på olika sätt.

Som bolagsjurist hos oss kommer du att ha nära kontakt med de legala grupperna på Europa divisionen och på koncernnivå samt ha ett samarbete med de omkring 100 jurister som finns globalt inom Securitas koncernen.

Du ska ha en svensk juristexamen med goda betyg samt därefter cirka fem års erfarenhet av relevant och kvalificerat affärsjuridiskt arbete från advokatbyrå och/eller bolag.

För oss är det av stor vikt att du har en mycket god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift, på både engelska och svenska, samt att du är drivande, serviceinriktad och van att arbeta effektivt och med många parallella projekt i en snabbrörlig, resultatorienterad organisation.

För anställning inom Securitas kräver vi följande att du:

 • Blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag;
 • Genomgår lämplighetstest med godkänt resultat;
 • Har ordnad privatekonomi;
 • Är ostraffad;
 • Är drogfri

Ansökan och frågor

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare frågor rörande tjänsten eller Securitas Sverige AB, kontakta Zarina Virsholm på 0733 99 07 27 eller zarina.virsholm@sharprecruitment

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev, betyg från universitet/tingsrätt samt ev. intyg från tidigare arbetsgivare.