Affärs- och entreprenadjurist till Byggföretagen

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhällsbyggande i världsklass?

Byggföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg- och anläggningsföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen har ca 3 900 medlemsföretag – de flesta små och medelstora – och vår uppgift är att skapa gynnsamma näringsvillkor för företagen och en trygg arbetsmiljö för deras medarbetare. Byggföretagen tecknar kollektivavtal för medlemsföretagens yrkesarbetare och tjänstemän. Några av våra viktigaste uppgifter är att skapa förutsättningar för en sund konkurrens, säkra arbetsplatser, ett ökat bostadsbyggande och en kontinuerlig kompetensförsörjning. Centrala begrepp är hållbarhet och mångfald, ordning och reda.

Vi fortsätter att växa och söker nu ytterligare en jurist med fokus på entreprenadrätt till vårt nationella kansli i centrala Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder en stimulerande och utvecklande arbetsplats i en serviceinriktad miljö med god teamkänsla samt brett nätverk inom byggbranschen. På Byggföretagen värnar vi om att skapa en bra balans mellan privat- och arbetsliv. Hos oss kommer du därför att få arbeta självständigt med mycket frihet och eget ansvar.

Vad ingår i rollen?

Som affärs- och entreprenadjurist kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att självständigt bistå med löpande juridisk rådgivning till Byggföretagens medlemmar, driva branschfrågor bestående av bl.a. arbete med branschens standardavtal och samverkan med andra aktörer i branschens intresse. Vi är en viktig samhällsspelare och arbetar i rollen som remissinstans i lagstiftningsärenden. Du kommer därmed även att få delta vid remissärenden. Vi arbetar proaktivt för att lyfta våra medlemsföretag och du kommer därför att hålla utbildningar inom entreprenadrätt såväl internt som externt.

Du kommer att vara placerad på Byggföretagens enhet Entreprenad- och upphandlingsjuridik och rapportera till chefsjuristen.

Vem söker vi?

Vi söker dig med en svensk juristexamen samt minst fyra års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå eller som bolagsjurist med inriktning entreprenadrätt. Har du erfarenhet av offentlig upphandling och/eller tvistlösning är det meriterande. Har du kompetens inom plan- och bygglagen samt andra rättsområden som angränsar till entreprenadjuridiken är det ett plus.

För att lyckas i denna roll ser vi vidare att du är en prestigelös, målinriktad och serviceinriktad lagspelare som vill arbeta verksamhetsnära med flera parallella projekt både självständigt och i team. Vidare har du hög integritet och goda förmågor att prioritera ditt arbete. För oss är det också viktigt att du har en mycket god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift, på både svenska och engelska.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Fanny Wallin på 072 378 75 17, fanny.wallin@sharprecruitment.se eller Zarina Virsholm på 0733 99 07 27, zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer om Byggföretagen

Byggföretagen verkar i hela landet via 26 lokala kontor och ett nationellt kansli och har cirka 160 medarbetare. Byggföretagen är en av de största medlemsorganisationerna inom Svenskt Näringsliv. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. Läs mer på www.byggforetagen.se.

Genom
Tjänst

Senior Compliance Officer till Skandias Koncerncompliance

Genom
Tjänst

Senior Legal Counsel (Nordic & Baltic) to Schneider Electric

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Ekonomiansvarig till Sharp Recruitment & Consultants

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Marknadskoordinator till Sharp Recruitment & Consultants

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Jurist till Skandia Fonder

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Jurist inom mark- och miljörätt samt vattenkraftlagstiftning

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Senior Compliance Officer till Brummer & Partners

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Legal Counsel med fokus på AIFMD till Permian

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Ludvig & Co söker bolagsjurist

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Capital & Liquidity Reporting Specialist till Nordnet

Placering
Stockholm

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons