FinansNyhet

Pigello tar in nytt kapital – vill utmana etablerade fastighetssystem

PigelloPigello
Från vänster: Alexander Olsson CEO, Tor Andersch CTO (Bakom), Andreas Eriksson CPO och Filip Schröder COO. Foto: Pigello
Publicerad

Proptech-bolaget Pigello stärker kassan med fyra miljoner kronor till tillväxt och expansion.

Proptech-bolaget Pigello, tidigare Atlas Fastighetssystem, tar in 4 miljoner kronor från bland annat nystartade VC-bolaget PropTech Farm. Det framgår av ett pressmeddelande. Kapitalet ska Pigello använda till att “aggressivt kunna utmana traditionella fastighetssystem” med en egen SaaS-plattform som fokuserar på öppna API:er och integrationer mot fastighetsnischade system och som, med hjälp av AI, automatiserar förvaltningen av fastigheter.

– Vi vill hjälpa fastighetsbolag att ersätta traditionella fastighetssystem som under de senaste 20 åren har låst in fastighetsbolagens data, och på så sätt motverkat möjligheterna till ett gemensamt ekosystem med integrationer. Med Pigello kan fastighetsbolag byta ut sina tidigare fastighetssystem och öppna upp dörren till en ny värld där kunderna själva väljer vilka system som ska användas för de olika processerna, säger Alexander Olsson, vd och medgrundare av Pigello, i en presskommentar. 

Pigello grundades 2019, som Atlas Fastighetssystem, på KTH Innovation och tog då in kapital från Sting och Propel Capital.

Annons

Pigello blir den femte investeringen som nystartade Proptech Farm genomfört på kort tid. Nyligen investerade Proptech Farm i co-living-startupen Alihoop. Proptech Farm leds av grundarna Fredrik Bergman och Linus Björk, och backas även av Mikael Wintzell, grundare och vd för Wellstreet Partners, Samir Taha, grundare av Aros Bostad, Tom Olander, vd och grundare för Jool Invest och Oscar Rolfsson, CFO för Pegroco Invest.  

Annons