Fonder

Pictet ser gynnsamt på fastigheter i Europa

Den schweiziska banken Pictet Alternative Advisors startar en fastighetsfond för Europa. Placerarna finns bland annat i Sverige.

Publicerad 2019-03-07

Den nya fonden ska göra direktinvesteringar i fastigheter i Europa, skriver Fastighetesvärlden. Ett 14 personer stort team ska sköta fonden. Dessa är placerade på bankens kontor i Sverige, Storbritannien, Tyskland, Spanien, Luxemburg och Schweiz.

Teamet kommer att ledas av Starwood Capital-avhopparen Zsolt Kohalmi, som har 20 års erfarenhet av fastighetsinvesteringar.

– På riskbaserad basis står sig Europa fortfarande som en övertygande möjlighet för fastghetsinvesteringar, säger Zsolt Kohalmi.

Han för ett resonemang kring direktavkastningen på fastigheter  – "cap rates" – i olika regioner. Den är rekordlåg i Asien, där fastighetsvärdena är höga, anser Zsolt Kohalmi. USA har kommit långt i cykeln och har en högre räntemiljö som kan leda till en minskning av direktavkastningen. 

– Europa har stabila cap rates, beroende på låga marknadsräntor och hyrestillväxt, vilket innebär attraktiva marknadsförutsättningar, säger Zsolt Kohalmi.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in