Annons

Annons

Petter_Stordalen.jpg

Petter Stordalen blir en av de större delägarna i Stureplansgruppen.

Petter Stordalen köper in sig i Stureplansgruppen

Petter Stordalen blir storägare i Stureplansgruppen när investeringsbolaget Strawberry Equities köper 10 procent av bolaget.

Hotellentreprenören Petter Stordalens investeringsbolag Strawberry Equities köper 10 procent av Stureplansgruppen och genom köpet blir han en av bolagets största ägare.

- Stureplansgruppen är de främsta när de gäller att erbjuda nöjesupplevelser och mötesplatser för kvalitetsmedvetna gäster. Jag har länge haft lust att inleda ett samarbete med Vimal och vara en del av det företaget. Tillsammans blir vi en väldigt stark part i att utveckla attraktiva destinationer och upplevelser i Norden, säger Petter Stordalen.

Efter affären med Strawberry Equities kontrollerar huvudägaren Vimal Kovac 60 procent av Stureplansgruppen. 

Annons

Annons

- Stureplansgruppen räknar med en omsättning i år på 1,3 miljarder kronor. De kommande åren kommer vi att växa ytterligare, främst med boutiquehotell i premiumlägen. Med Petter Stordalens kunskap, nytänkande och entreprenörskap har vi ett utmärkt läge för fortsatt kraftfull expansion, säger Stureplansgruppens vd Vimal Kovac.

- Dessutom ska den här resan tillsammans bli väldig rolig, avslutar Vimal Kovac.

Transaktionen genomfördes den 15 juni.

Petter Stordalen äger sedan tidigare Nordic Choice Hotels som driver 190 hotell i Norden och Baltikum. Bolaget Strawberry Living bildades under oktober månad 2017 och första förvärvet var Företagsbostäder från Preservo Holding AB och Charlotte Dellblad AB som slutfördes den 26 oktober.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons