Finans

Petter Nylander tar över Besedo

Petter Nylander blir vd för Spiltans portföljbolag Besedo.

Publicerad 2020-02-24
Petter Nylander.

Petter Nylander har en lång bakgrund inom svenskt näringsliv. Han har bland annat varit vd för TV3, Unibet och Universum.

Nu tar han steget upp från styrelseordförande till vd för Spiltans portföljbolag Besedo. Petter Nylander har sedan 2011 varit styrelseordförande Besedo, som genom moderering arbetar med utveckling av en teknik som bland annat hittar falska annonser och bedrägerier.

– Mitt uppdrag är att hjälpa Besedo att fortsätta och accelerera den internationella expansionen. Vi ska kort sagt hjälpa Internetbaserade konsumentföretag över hela världen att bli ännu mer framgångsrika, säger Petter Nylander till Cision.

– Den digitala omvandlingen av branscher som exempelvis spel, dejting, sociala medier och eftertextannonsering skapar ett enormt behov av kvalitetsgranskning av stora volymer användargenererat innehåll. Besedo har utvecklat och strukturerat unik kompetens inom detta område så att man idag kan driva sådana processer extremt effektivt, säger Petter Nylander.

– Petter Nylanders globala erfarenhet och kunskap kommer att främja Besedos kunders internationella expansion och därmed också bolagets tillväxt, säger Investment Director Peder Holm på InnovationsKapital, som är delägare i Besedo.

Besedo grundades 2002. Bolaget har kontor i Sverige, Malta och Malaysia. 2018 uppgick omsättningen till 124 miljoner kronor, vilket gav en rörelseförlust på drygt 28 miljoner kronor. Till kunderna hör bland andra Ebay, Match Group, som äger dejtingappen Tinder och Match.com. För två år sedan deltog Spiltan i en nyemission som gjorde bolaget till storägare.

– Vi strävar efter att bli lönsamma så fort som möjligt, samtidigt är vi ett tekniktungt bolag som behöver fortsätta investera. Våra investerare tycker också det här en spännande marknad och stöttar det beslutet, säger Petter Nylander till Dagens Industri.

Platsannonser