"Petter Nylander får ingen fallskärm"

UPPDATERAD Petter Nylander slutar överraskande som vd för noterade spelbolaget Unibet, styrelseordförande. "Han har en uppsägningstid på tolv månader. I övrigt har han ingen fallskärm", säger styrelseordförande Anders Ström till Realtid.se.

Bernt Hermele
Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2010-07-20

Spelbolaget Unibet byter vd.

Nuvarande chefen Petter Nylander har sagt upp sig och ersätts av Henrik Tjärnström, som fram tills nu varit finanschef och vice vd i bolaget.

Nylander har varit vd på Unibet sedan 2005.

Petter Nylander kommer fortsättningsvis att vara knuten till Unibet "i en rådgivande roll med specifika uppdrag", enligt ett pressmeddelande.

Styrelseordföranden för Unibet, gamle SJ-vd:n Daniel Johannesson, slutade i maj och efterträddes av bolagets grundare, Anders Ström.

Varför är det svängdörrar på Unibet?

-- Att Daniel och Petter slutar har inget med varandra att göra. Daniel slutade av hälsoskäl och Petter har tidigare indikerat till styelsen att hans perspektiv för vd-jobbet varit tre till fem år. Nu ville han flytta hem till Stockholm , säger styrelseordförande Anders Ström, till Realtid.se.

Varför har ni inte rekryterat en ny extern vd?

– Det hade tagit längre tid och med Henrik Tjärnström får bolaget en stark kontinuitet. Henrik är finanschef på Unibet sedan 2008 och har suttit i styrelsen sedan 2003.

– Henrik har matchats fram av Petter som efterträdare och det här är en bra lösning.

Vad är Tjärnströms bakgrund?

– Han har jobbat i London inom finansbranschen, bland annat för Skanska. Han är en duktig matematiker och allmänt spelintresserad.

Kommer vd-bytet att påverka Unibets verksamhet?

– Nej vi får en stark kontinuitet och som ordförande deltar jag i strategiplaneringen.

Vad får Nylander för fallskärm?

– Han har sina tolv månader i uppsägningstid, ett avtal som vi nu omförhandlat så att han kvarstår rådgivare under de tolv månaderna. I övrigt har han ingen fallskärm.

Från om med när gäller vd-bytet?

– Petter lämnar över från och med idag.

Unibet har sin verksamhet i Wimbledon, utanför London och är noterat på Nasdaq OMX.

Platsannonser