Karriär & ledarskapNyhet

Peter Zonabend ensam kvar när Hoist byter styrelse

Hoist Finance, Peter Zonabend, ArwidsroHoist Finance, Peter Zonabend, Arwidsro
Peter Zonabend, vd i fastighetsbolaget Arwidsro, är Per Arwidssons man i Hoists styrelse.
Publicerad
Uppdaterad

Peter Zonabend – storägaren Per Arwidssons man i Hoists styrelsen – är den ende som får sitta kvar i styrelsen enligt storägarnas förslag. ”Jag har fått den informationen”, säger tf vd Per Anders Fasth.

Annelie Östlund

Reporter

Per Arwidsson och Erik Selin – största ägarna i Hoist Finance – begärde i torsdags att styrelsen ska kalla till extra bolagsstämma.

Storägarna vill minska antalet styrelseledamöter till sex och kommer enligt ett pressmeddelande att föreslå omval av endast en sittande ledamot. Att storägarnas förslag går igenom är troligt mot bakgrund av att Arwidsson och Selin tillsammans sitter med 29,7 procent av rösterna, enligt Hoists hemsida. 

Nu säger Per Anders Fasth, styrelsemedlem och tf vd i Hoist, att – enligt den information han har fått – är det Peter Zonabend som får vara kvar om storägarna får som de vill.

Annons

– Det här är ett förslag från ägarna, säger Per Anders Fasth och fortsätter:

– Ja, jag har fått den informationen. Han är föreslagen för omval.

Peter Zonabend, vd i fastighetsbolaget Arwidsro, är Per Arwidssons man i styrelsen.

Annons

Förslaget indikerar därmed att storägarna, däribland Erik Selin, inte har förtroende för Mattias Carlsson, styrelseordförande i Hoist men även vd i TF Bank.

I TF Bank är Erik Selin storägare med närmare 13 procent av aktierna enligt nischbankens hemsida.

Till saken hör att TF Bank rosas av marknaden samtidigt som den är betydligt mer skeptisk till Hoist Finance. Det senaste året har TF Bank handlats upp 114 procent samtidigt som Hoist backat 21 procent.

Annons

Inför TF Banks rapport som presenteras imorgon tisdag är analytikernas snittprognos också att nischbanken har ökat intäkterna med 26 procent under det fjärde kvartalet. Flera analytiker pekar på att banken växer och är i ett starkt momentum där såväl konsumentutlåning som tillväxt inom bankens kreditkort bidrar inför delårsrapporten, skriver Finwire.

Förslaget som Per Anders Fasth fått presenterat för sig, innebär också att han själv inte får sitta kvar i styrelsen. Liksom även att bland andra Helena Svancar, också styrelsemedlem i Truecaller, åker ut.

Peter Zonabend säger till Realtid att han inte vill kommentera uppgifterna. 

Realtid har också sökt Per Arwidsson och Erik Selin. 

Annons