Annons

Annons

Peter_Naslund_MP_DLA_Piper_Sweden1.jpg

Peter Näslund, DLA Piper

Peter Näslund blir MP på DLA Piper

Peter Näslund tar över stafettpinnen från Gustaf Reuterskiöld och tillträder som ny Managing Partner på advokatbyrån DLA Piper från och med den 1 maj.

Peter Näslund har arbetat på byrån sedan 1990 och varit delägare sedan 1993. Den 1 maj kliver han in i rollen som Managing Partner.

– Jag ser mycket fram emot att ta över rollen som Managing Partner och ta DLA Piper vidare i utvecklingen. Det finns en utmärkt plattform för att skapa en ännu mer modern och kreativ byrå där alla medarbetare kommer till sin fulla rätt för att ge bästa möjliga rådgivning till våra lokala och globala klienter, säger Peter Näslund i ett pressmeddelande.

Peter Näslund har arbetat på DLA Piper sedan början av 1990-talet, med inriktning på förvärv samt börs- och bolagsfrågor. Under 1990-talet blev han rikskänd då han förvaltade Carl-Eric Björkegrens konkurs, en av de största privatkonkurserna i Sverige. I slutet av 00-talet startade han skivbolaget Legal Records.  

Annons

Annons

Peter Näslund arbetar idag i huvudsak med små- och medelstora börsnoterade bolag.

– I min roll som Managing Partner är det viktigt att jag håller mitt fokus på strategi- och säljfrågor parallellt med att vara juridisk rådgivare åt DLA Pipers befintliga klienter, säger Peter Näslund.

Avgående MP Gustaf Reuterskiöld kommer efter fyra år återgå till arbetet som delägare och advokat inom DLA Pipers fastighetsgrupp.

– Gustaf har under sina fyra år som Managing Partner tagit ett stort helhetsansvar och utvecklat byrån till att bli den ledande globala byrån i Sverige. Gustaf lämnar nu över stafettpinnen och vi är glada att Peter Näslund med sin stora erfarenhet som ledare och advokat har tackat ja. Vi är säkra på att Peter med sin gedigna erfarenhet, energi och höga kompetensnivå kommer fortsätta bygga nordens ledande advokatbyrå och stärka byråns globala position, säger Anders Malmström, styrelseordförande i DLA Piper.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons