Annons

Annons

Sitewide generic

Persson tar över klubban permanent i Svenskt Näringsliv

Fredrik Persson föreslås väljas till ny styrelseordförande för arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv. Det är en post han temporärt haft sedan i november i fjol då företrädaren hoppade av.

Fredrik Persson har suttit i styrelsen för Svenskt Näringsliv sedan 2009 och utsågs till ordförande i november 2017 efter att företrädaren Leif Östling hastigt lämnade ordförandeposten. Ordförandevalet sker på abetsgivarorganisationens ordinarie stämma den 24 maj i år.

– Fredrik Perssons breda näringslivserfarenhet, långa och starka engagemang inom Svensk Näringsliv, och med det driv och entusiasm han tagit sig an ordföranderollen sedan november, gör honom till den bästa personen att fortsätta leda styrelsens arbete i Svenskt Näringsliv, säger valberedningens ordförande Johan Ekesiöö, i en skriftlig kommentar.

Persson har varit vd för Axel Johnson AB. Han är idag styrelseordförande i JM och Internationella Handelskammaren i Sverige samt bland annat ledamot i styrelserna för Electrolux och Hufvudstaden.

Annons

Annons

– Ska vi klara de många utmaningar Sverige står inför måste vi ha ett företagsklimat i världsklass. Svenskt Näringsliv spelar en avgörande roll för att driva på för att företag och företagsamma människor i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Jag ser fram emot att leda det arbetet vidare och bidra till ett stärkt och moderniserat Svenskt Näringsliv som kan flytta fram positionerna i samhällsdebatten ytterligare, säger Fredrik Persson.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons