Karriär & ledarskapNyhet

Pepins vice vd ny sparekonom hos Fondbolagens förening

Philip ScholtzéPhilip Scholtzé
Philip Scholtzé.
Publicerad
Uppdaterad

Philip Scholtzé tillträder i april som ny sparekonom i Fondbolagens förening.

Realtid.se

Philip Scholtzé är ekonom och kommer närmast från en tjänst som vice vd på värdepappersbolaget Pepins. Han har tidigare varit vd för Unga Aktiesparare och suttit i styrelsen för Aktiefrämjandet och Aktiespararna. Han har även arbetat på Avanza och Nordnet. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Det är alltid tråkigt när bra medarbetare slutar. Philip har haft olika roller på Pepins, senast som vice vd. Han har betytt mycket för bolagets utveckling och inte minst varit en stor tillgång i samband med fjolårets samgående med FundedByMe. Självklart önskar vi honom lycka till hos sin nya arbetsgivare, Fondbolagens förening, säger Pepins vd Anders Danielsson i en presskommentar.

Philip Scholtzé tillträder som sparekonom den 19 april.

Annons

–Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av teamet på Fondbolagens förening. För mig som är väldigt engagerad i sparandefrågor är det en fantastisk möjlighet att kunna få tillgång till all den kunskap som finns bland föreningens medarbetare och medlemmar. Den tillgången vill jag dela med alla fondsparare, i hopp om ökat engagemang för sparande i fonder och investeringar i en hållbar framtid, säger Philip Scholtzé i en skriftlig kommentar.

Annons