Finans Nyhet

Pepins stänger runda: tar in 100 miljoner

Pepins vd Julia Reuszner. Foto: Pepins
Publicerad

På torsdagen strax efter klockan 11 stängde P2P-bolaget Pepins – som låter privatpersoner investera i startups – sin emission på den egna plattformen. Detta efter att bolaget lyckats ta in 100 miljoner kronor inom ramen för två nyemissioner.

Realtid.se

Det var på en extra bolagsstämma den 1 november som Pepins styrelse beslutade om att genomföra två riktade nyemissioner på maximalt 100 miljoner kronor.

”Nyemission 1” eller det ”Institutionella Erbjudandet” på maximalt 76 miljoner riktade sig till befintliga aktieägare, kunder, samarbetspartners och andra strategiska investerare. Lägsta investering var 1.000.000 kronor. ”Nyemission 2” eller ”Erbjudande till allmänheten” uppgick till max 24 miljoner och riktades till befintliga ägare, kunder, allmänheten, samarbetsparters och andra strategiska investerare.

Vid 11-tiden på torsdagen stod det klart att Pepins stänger rundan efter att ha uppnått sitt mål om en totalinvestering på 100 miljoner kronor.

Annons

”För en minut sedan stängde Pepins sin egna emission efter att ha nått sitt mål med att ta in nya delägare till ett värde av 100 miljoner kronor”, bekräftar Per Frykebrant på Juno PR som jobbar med Pepins.

Latif Andersson, investeringschef på crowdfunding-bolaget och P2P-plattformen Pepins var en av talarna på Fintech Stockholm 2017 i Berns stora salong förra veckan. Han berättade under sitt anförande om den snabba utvecklingen inom crowdfunding som startade i USA och Storbritannien.

– I dag fördelas riskkapital skevt. I Sverige stannar det mesta i Stockholm hos en generisk grupp människor. Mindre än 4 procent av dem som får in kapital är kvinnor eller ”coloured” [icke-vita]. Men via Pepins plattform kan man vända sig till en enorm kapitalbas, sa han under sin föreläsning.

Annons

Fakta: Pepins

Nackabaserade Alternativa Aktiemarknad bytte förra året namn till Pepins för att främst fokusera på så kallad investeringsbaserad eller ägarbaserad crowdfunding. Men bolaget driver fortsatt Alternativa listan, en aktiemarknad för onoterade företag.

Entreprenören Anders Sjunnesson har byggt plattformen Pepins som lanserades i våras. Bolaget tog i fjol in ett startkapital på 30 miljoner kronor. 2016 tog även finansmarknadsministern Peter Norman plats i styrelsen som Realtid.se rapporterat om tidigare.

Annons