Finans

Pensionsmyndigheten varnar för fler bluffbolag

”Vi har inget samarbete med varken City pension, Livia Pension, Pensionsförmedlingen eller Pensionsförening”, skriver Pensionsmyndigheten.

Publicerad 2019-11-08

Pensionsmyndigheten uppmärksammar pensionssparare på att det finns tre bolag som oriktigt påstår ha ett samarbete med Pensionsmyndigheten. Nu varnar myndigheten för dessa bolag.

”Vi har inget samarbete med varken City pension, Livia Pension, Pensionsförmedlingen eller Pensionsförening. Du bör inte logga in med ditt BankID när någon du inte känner eller litar på uppmanar dig till det”, skriver Pensionsmyndigheten.

Pensionsförening skriver på sin webbplats att de kan hjälpa dig som har gått i pension att få information om vilken pension du har rätt till. För att kunna göra det uppges du att lämna dina uppgifter. 

”Detta stämmer inte. Vi vill därför varna för att i kontakt med City Pension, Livia Pension, Pensionsförmedlingen, Pensionsförening eller någon annan aktör du inte litar på, använda någon form av bankdosa eller e-legitimation”, skriver myndigheten. 

Redan i mitten av oktober varnade myndigheten för Livia Pension som också hävdar att man samarbetar med Pensionsmyndigheten och att man på bolagets webbplats lockas begära pensionstillägg och återbäring på pension som man har gått miste om. Dessutom lovar Livia Pension att besökarna kan bli uppringda av en handläggare från Pensionsmyndigheten.

Platsannonser