Izettles vd Jacob de Geer, som grundat betalbolaget tillsammans med Magnus Nilsson.
Fintech

Paypals Izettle-köp ska granskas: "Påverkar inte affären"

Den brittiska konkurrensmyndigheten vill utreda Paypals Izettle-förvärv. Affären kan försämra konkurrensen, menar myndigheten. "Det påverkar inte transaktionen", säger Izettles kommunikationschef Tom Turula till Realtid.se.

Uppdaterad 2018-09-21
Publicerad 2018-09-21

Det rapporterar Financial Times.

Affären godkändes slutgiltigt i går torsdag. Men den brittiska konkurrens- och marknadsmyndigheten uppger att den överväger att granska huruvida fusionen kan leda till "en substansiellt minskad konkurrens på någon marknar eller marknader i Storbritannien", enligt FT.

Att CMA vill titta närmare på affären betyder alltså inte att myndigheten har någon ståndpunkt i frågan just nu.

"Paypals förvärv av Izettle är slutfört och det påverkas inte av CMA:s översyn av transaktionen. En granskning av detta slag förekommer ofta i samband med större affärer och Paypal arbetar nu tillsammans med CMA. Vad gäller tidsplan eller detaljer kring granskningen får jag hänvisa dig till Paypal", skriver Izettles presschef Tom Turula, i ett mejl till Realtid.se på fredagen.

Paypal uppger, enligt FT, att det under hela förvärvsprocessen haft ett nära samarbete med CMA. Och bolagen ska som planerat drivas separat under sina respektive varumärken, precis som överenskommet.

Kortjätten köpte svenska betalbolaget Izettle i slutet av maj i år. Beskedet förvånade många eftersom Izettle bara någon vecka innan hade aviserat expansionsplaner i Europa och Latinamerika, och att bolaget skulle noteras.

Men uppenbarligen var Paypals bud oemotståndligt, då förvärvspriset på motsvarande cirka 19 miljoner kronor motsvarande en dubblering av bolagets värdering.

Platsannonser