Till vänster byggnaden Vidhana Soudha i Bangalora där delstaten Karnatakas lagstiftande församling huserar. Till höger Paypals app. Foto: Pixabay & Paypal
Till vänster byggnaden Vidhana Soudha i Bangalora där delstaten Karnatakas lagstiftande församling huserar. Till höger Paypals app. Foto: Pixabay & Paypal
Fintech

Paypal öppnar två nya tech-labb i Indien

Genom labben vill betaljätten hitta talanger inom framtidsteknologier som AI, datavetenskap, virtuell verklighet och "internet of things".

Uppdaterad 2017-08-14
Publicerad 2017-08-14

Paypal har valt att placera "experiment-verkstäderna" i Chennai respektive Bangalore. Liknande labb har öppnats i Singapore och USA.

– Indien är glödhett när det kommer till innovation tack vare dess snabbt växande ekosystem av startups. Landet har även en stor flora av näringslivsprofiler och otroligt många it- och tech-talanger, säger Paypals innovationschef Mike Todasco i ett pressmeddelande.

Han tillägger att de nya labben i Indien ska föda okonventionella idéer som har potential att förändra dagens betalsystem i grunden.

IT-experten Manasee Dash på IT-bolaget VMware pekade i en intervju med Realtid.se i juni ut just Paypal som en stor bankutmanare.

– Det blir allt viktigare att bankerna presenterar relevanta lösningar för att inte förlora allt för stora marknadsandelar till utmanarna. Men utvecklingen går mycket fort och det kan vara svårt att hinna med. Ny teknik tar bort tidigare inträdesbarriärer och underlättar för nya spelare som inte dras med något teknikarv och som levererar snabbt med hjälp av billiga och effektiva molnlösningar, sa Manasee Dash.

I länder med befolkningar som i låg utsträckning är bankanslutna så kan uppstickare snabbt bli dominerande. Kenyanska fintech-tjänsten M-Pesa, som liknar Swish, har exempelvis fått ett enromt genomslag i Kenya. M-pesa gör nu även sitt intåg i Europa, särskilt i Rumänien.

Platsannonser

Logga in