Fastigheter

Paulsson ny ägare i Batljans bolag

SBB köper sundsvallsbestånd av Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson. Betalning sker med aktier i Ilija Batljans bolag.

Uppdaterad 2016-10-27
Publicerad 2016-10-27

Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva hela Gimmel fastigheters bestånd i Sundsvall där Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson äger 20 procent vardera. Det skriver Fastighetsvärlden.

– Ilija frågade för ett tag sedan om vi kunde tänka oss att sälja Sundsvallsbeståndet och jag och Sven-Olof pratade ihop oss ganska snabbt med övriga delägare, så affären har gått mycket smidigt säger Erik Paulsson till Fastighetsvärlden.

Beståndet i Sundsvall omfattar 800 lägenheter och bedöms ha ett värde på cirka 600 miljoner kronor. Affären innebär att Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson erhåller aktier i SBB men investerar också i nyemitterade B-aktier. Totalt handlar det om en investering kring 100 miljoner kronor vardera vilket innebär en ägarandel på 8 procent vardera.

– Jag är väldigt glad att få in Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson som delägare i SBB. För mig är både Erik och Sven-Olof två stora förebilder, säger Ilija Batljan vd och grundare av SBB, till Fastighetsvärlden.

Även Lennart Schuss som också är delägare i Gimmel ökar genom affären sitt ägande i SBB.

SBB kommer att äga 25 procent i ”nya Gimmel” som har 60.000 kvm bostäder i Bollnäs och Söderhamn. Vid sidan om SBB kommer Lennart Schuss äga 12,5 procent och Kvalitena samt Peder Johnsson äga drygt 31 procent vardera i ”nya Gimmel”.

I slutet av förra året tvingades Ilija Batljan lämna vice vd-posten i Rikshem. Orsaken var att Baltjan tecknat ett bostadshyreskontrakt utan att inhämta styrelsens synpunkter samt att Batljan initierat större fastighetsaffärer i eget bolag utan att informera styrelsen. I KPMG:s utredning i februari friades han. Tre månader senare startade han SBB. Planen är att äga fastigheter för 20 miljarder kronor.

– Vi har sagt att vi ska gå till börsen inom 12 månader och den planen gäller än, säger Batljan till Fastighetsvärlden.

 

Platsannonser

Logga in