Fintech

Patrik Göthlin ny COO på Tink

Patrik Göthlin, tidigare operativ chef på Bambora, ansluter sig till Tink för att ta ett kommersiellt ägarskap och stötta bolagets tillväxt. 

Uppdaterad 2019-09-10
Publicerad 2019-09-10

Patrik Göthlin, som blir chief operating officer, COO, på Tink,  har en bakgrund som konsult på Bain & Company och kommer senast från en roll som operativ chef för den europeiska och nordamerikanska verksamheten på Bambora.

På Tink får Patrik Göthlin uppdraget att leda den kommersiella organisationen globalt.

– Bankmarknaden genomgår just nu en av de största förändringarna någonsin och traditionella spelare utsätts för mer konkurrens och högre krav från slutkunden. Tink har en otroligt stark position i denna förändring, där aptiten för Tinks tjänster bara ökar. Det finns en stor drivkraft och kultur på Tink som lockar mig – och jag ser fram emot att vara med på resan och hoppas att kunna bidra med mina erfarenheter från förändringsarbete och snabb tillväxt, säger Patrik Göthlin, ny COO på Tink.

Tinks affärsidé är att göra det möjligt för bolag att skapa bättre kundupplevelser med hjälp av sin open banking-plattform. Bland annat använder Nordea, Klarna, PayPal och SEB Tinks teknik för att skapa bättre banktjänster. 

– Patrik kommer in i en tid då vi växer på alla kanter för att tillgodose den stora efterfrågan från banker och andra aktörer i Europa. Han kommer att ta med sig ovärderliga erfarenheter från Bambora som blir viktiga när vi nu skalar upp verksamheten ytterligare utan att vilja tappa effektivitet, struktur och kultur, säger Daniel Kjellén, vd och medgrundare på Tink. 

 

Platsannonser